11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Rosszul lett Korda György: Percekig levegőért kapkodott.. – képek, videók

Dátum:

Megosztás:

A táncdalénekes lapunk munkatársától értesült arról, hogy váratlanul elhunyt a pályatársa, Ambrus Kyri énekesnő. Gyuri bácsit sokkolta a hír, a szívéhez kapott és percekig levegőért kapkodott.

Ambrus Kyri 76 éves korában, kedden örökre lehunyta a szemét. Az énekesnő évtizedek óta élt az újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. A halálhíre éppen ezért először csak az interneten kezdett keringeni, a rádiók és az újságok csak két nappal később foglalkoztak az egykoron nagyon sikeres énekesnő gyászhírével, mert nehezen lehetett olyan személyt találni, aki hitelesen meg tudta volna erősíteni a hírt: nincs többé a hatvanas évek popsztárja.

 

 

Hosszas telefonálás után végül sikerült kapcsolatba lépnünk egy hölggyel, aki sokat ápolta Kyrit, tőle tudhatjuk biztosan, hogy sajnos nem kacsa a halálhír. Kyri az otthonában hunyt el, magányosan.

Ambrus Kyri az egyik utolsó interjúját és évekkel ezelőtt, 2015-ben adta a Bors napilapnak. Ebből a beszélgetésből egyértelműen kiderül, hogy miért nem hallottunk az énekesnőről hosszú évek óta:

”EZ EGY KORHOZ KÖTÖTT SZAKMA. NEM AKARTAM SZÁNALMASSÁ VÁLNI. LÁTOM A KOROMBÉLI KOLLÉGÁIMON, HOGY FOGGAL KÖRÖMMEL RAGASZKODNAK AZ ÉNEKLÉSHEZ. ÉN NEM AKARTAM ÍGY JÁRNI, ÉS NEM BÁNTAM MEG, HOGY VISSZAVONULTAM.”– mondta lapunknak. A visszavonulás egyébként nem csak hiúsági kérdés volt, a sztárral Csatári Bence készített életútinterjút 2020. június 29-én. Ebben a beszélgetésben Kyri így indokolta az elszigeteltéget:

”1987-IG, AMIKOR APUKÁM MEGBETEGEDETT. AGYVÉRZÉST KAPOTT, ÉS EZ VOLT A VÍZVÁLASZTÓ. A KÓRHÁZBÓL UGYANIS EGYBŐL HAZAHOZTAM, ÉS NÁLAM LAKOTT. MEG VAGYOK GYŐZŐDVE RÓLA, HOGY ÉLETE LEGSZEBB HÉT ÉVÉT AKKOR TÖLTÖTTE EL VELEM, NAGY BOLDOGSÁGBAN ÉLTÜNK, MÍGNEM 1994-BEN ITT HAGYOTT MINKET. AZÉRT NEM FOLYTATTAM AZ ÉNEKLÉST, MERT NEM MERTEM EGYEDÜL HAGYNI, UGYANIS A FRÁSZ KERÜLGETETT, HOGY TÖRTÉNIK VELE VALAMI, AMÍG ÉN TÁVOL VAGYOK. ÍGY INKÁBB MEGKÍMÉLTEM MAGAM AZ IZGALMAKTÓL, ÉS NEKI SZENTELTEM AZ ÉLETEMNEK EZT A SZAKASZÁT.”

 

Ambrus Kyri, született Ambrus Margit, Magyarország első tinisztárja volt a hatvanas években.

16 évesen fedezték fel a tehetségét, angol és olasz nyelven jelentek meg slágerei és végigturnézta a keleti blokk szinte összes országát. Pályatársa volt többek között Aradszky László, akivel sokat duettezett vagy Zalatnay Sarolta is, akit megrendített a halálhír.

 

 

– Borzasztó, hogy mostanában folyamatosan búcsúznunk kell, összetörtem amikor megtudtam, hogy Kyri is elment – mondta szomorúan Cini– ANNAK IDEJÉN NÉPSZERŰBB ÉNEKESNŐ VOLT, MINT A HÁRMAS AMIT KONCZ ZSUZSÁVAL ÉS KOVÁCS KATIVAL MI ALKOTTUNK. ÁLLATI SZÉP HANGÚ, GYÖNYÖRŰ LÁNYKÉNT MARAD MEG AZ EMLÉKEZETEMBEN, NAGYON SAJNÁLTAM, HOGY KORÁN OTTHAGYTA A SZÍNPADOT. AZT HALLOTTAM, HOGY A KÜLSEJÉVEL NEM VOLT MEGELÉGEDVE, EZÉRT VONULT VISSZA.Más fordulatot vett az élete, az utóbbi években csak ritkán találkoztunk, de mindig nagyon örültünk egymásnak. A régi duettpartnerem már csak az égben zenél, talán ott új életre kelnek a különleges dallamai.

Korda György, aki szintén jó barátságot ápolt Kyrivel, a legnagyobb sajnálatunkra a lapunk munkatársától értesült a tragédiáról. Gyuri bácsit egy rendezvényen kérdeztük arról, hogy hallotta-e a hírt… A táncdalénekes reakciója ijesztő volt.

 

 

– Micsoda? – kiáltott fel. – Jaj ne! – préselte ki magából Korda a szavakat, miközben ugrott egyet és a szívéhez kapott. A művész ezután meg sem tudott szólalni, szemmel láthatóan sokkolta a hír. Balázs Klári sietett ekkor a segítségére, és átvette a szót:

– AZ AZ IGAZSÁG, HOGY A NAPOKBAN NEM OLVASTUNK, NEM NÉZTÜNK HÍREKET. NAGYON-NAGYON SZÍVEN ÜTÖTT– mondta, majd ismét megszólalt Korda György: A pályatársam volt… Gyuri bácsi reakciója videón:

 

 

borsonline

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...