13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Rónai Egon egy sokmilliós csaláshoz adta a nevét, a tudtán kívül: egy beteg kislányt felhasználva verték át..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megdöbbentő esetről számolt be a közösségi oldalán Rónai Egon: úgy adta a nevét egy többmilliós csaláshoz, hogy nem is tudott róla.

Rónai Egon /Fotó: Fuszek Gábor

Rónai Egon /Fotó: Fuszek Gábor

„Értesítést kaptam oldalam több követőjétől, hogy rendőrségi megkeresés érkezett a címükre, amely egy adakozás körülményeire kérdez rá”

 kezdte Facebook-posztjában Rónai Egon. Mint írja, három évvel ezelőtt jelentkezett nála Tibor, hogy Heni nevű, életveszélyes állapotban levő húgának németországi veseműtétjére segítsen pénzt gyűjteni.

„Hála Önöknek, több millió forint jutott a heidelbergi kezelés finanszírozására. Írtak róla az újságok, a hírportálok. Hálásan megköszönte a kislány, írást, fotót küldött, de Tibor újabb és újabb gondokról számolt be. Egy idő után véget vetettem a gyűjtésnek, megírtam Tibornak, hogy a továbbiakat oldja meg másként. Igyekeztem körültekintően eljárni, amennyire a betegjogok tiszteletben tartása megengedi, a kislány állapotát, kezelésének tényét is is ellenőriztem. Kértem képeket, napi beszámolót, a kislány írt nekem többször is, megnyugodtam. De lám, ez sem volt elég. A csaló szándék volt az erősebb. Valóban volt műtét, van betegség, csakhogy a kezelés Magyarországon zajlott, a társadalombiztosítás finanszírozta, emiatt igazán nem kellett a családnak a zsebébe nyúlnia. Szembesülve most a rendőrség állításával, miszerint csalás bűncselekményének gyanúja miatt nyomoznak Tibor ellen, az a kötelességem, hogy bocsánatukat kérjem azért, hogy hagytam magam becsapni és ezzel hagytam, hogy visszaéljenek az Önök jószándékával. Köszönöm még egyszer a nagylelkűségüket, köszönöm, hogy készek voltak adakozni egy kislány gyógyulásáért. Reménykedem, hogy a valóban beteg Heninek is jutott valamennyi a kicsalt pénzből – és akkor nem adtak teljesen hiába. Van itt természetesen pár lényeges kérdés, a kislány szülei és ő maga vajon tudták-e, hogyan jutnak pénzhez, milyen hazugságokon keresztül érkezik az adomány? A mellékelt levél enged következtetésekre jutni, de ezt a rendőrségre bíznám. A csalás tényén túl a legfelháborítóbb, hogy a hasonló esetek, a hasonló bűnözők a valóban rászoruló emberektől veszik el a szolidaritás esélyét. Én nem fogom többé adakozásra kérni ismerőseimet, követőimet. De kérem Önöket, hogy ne keményítsék meg a szívüket e tapasztalat alapján: aki bajban van, ő ma is remél” – áll a bejegyzésben. A kommentelők egyébként kiállnak a műsorvezető mellett, aki maga is elszenvedője a csalásnak.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...