10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Romaság: Az éhezés és kilakoltatások margójára. Kovács Karolina írása

Dátum:

Megosztás:

Én is roma vagyok. Életem során megtapasztaltam mindazt, amivel itt a médiákban minden nap szembesülök…

Özvegyen nevelek két pici gyermeket, az életünk korábban nagyon rossz volt. Jött egy lehetőség, és mert elegem lett a sok rosszból, a talpamra álltam, és most elmondhatom, hogy átlagosan, de legalább éhezésektől mentesen élünk.

Azonban mi van azokkal a romákkal, akiknek nincs lehetőségük semmire sem? Tanyákon, összedőlő viskókban, kényszerhelyeken, kényszerlakásokban élnek, és az ünnepi főmenü a paprikás-krumpli. Dolgoznak, de félretenni nem tudnak, hiszen én sem tudok félretenni! Miből? Velük ki foglalkozik?

Persze, vannak kezdeményezések, vannak olyan gazdagabb romák, akik támogatják a szegényebb romákat, de mint tudjuk, egy fecske (sajnos) nem csinál nyarat!

Véleményem szerint, itt egy átfogó, és hatékony gazdaságpolitikára van szükség! Tudom, van már ilyen projekt, de a projekt meglététől függetlenül, ugyanúgy, nap, mint nap hallhatjuk a médiákban, olvashatjuk az újságokban, hogy kilakoltatták őket, még onnan is, ahol alig volt helyük, éheznek, Önkormányzathoz járnak segélyért, nem veszik fel őket dolgozni, mert romák, és a többi szomorú hír.

Annak viszont örülök, nagyon is, hogy vannak olyan romák, akik kiszenvedték a nyomort, mint pl. Dr. Horváth József rákkutató orvosunk, de sajnos, az ilyen esetek, nagyon – nagyon ritkák.

Ez a cikk azért jött létre, hogy ha eljut olyan fülekbe, akik tehetnek a romaságért, a magyar romák életkörülményeinek javításáért és megváltoztatásáért, akkor tegyék meg, amit a szívük diktál!

Forrás: Kovács Karolina, Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...