14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Romákat toboroz Szerbiában az Iszlám Állam

Dátum:

Megosztás:

A belg­rádi egye­tem egyik pro­fesszora sze­rint „csen­des isz­la­mi­zá­ció” fo­lyik a romák kö­ré­ben, amit em­beri jogi szer­ve­ze­tek te­vé­keny­sé­gé­nek ál­cája alatt ter­jesz­te­nek.

Romákat toboroz Szerbiában az Iszlám Állam

A Vecernje Novosti című szerb lap arról számolt be kedden, hogy a Belgrád külvárosában élő romákat a szélsőséges iszlám nézeteket valló vahhábiták környékezték meg. A 18. században kialakult vahhábista mozgalmat az iszlám terrorizmus ideológiai alapjának tartják, Oszama Bin Laden például fanatikus vahhabista volt.

A „térítők” tevékenységüket humanitárius munkának álcázzák, és főként  azokat célozzák meg, akik nem tartják magukat az iszlám szokásokhoz, és segítséget ígérnek nekik. A lapnak nyilatkozó névtelen forrás azt mondta, leginkább az emberek bizalmába férkőznek be.

„Pénzügyi segítséget, külföldi munkát és a gyerekek iskoláztatását ígérik,

eltávolítják őket a tisztességes imámoktól, valamint meggyőzik őket arról, hogy a szerbiai iszlám közösség nem jól értelmezi az iszlám tanítását” – magyarázta a forrás a lapnak, hogyan próbálják megnyerni maguknak a tanulatlan és a hitükben megingott embereket, hogy terjeszthessék közöttük a szélsőséges nézeteket.

Az egyik szerb iszlám közösség vezetője bevallotta,a muszlim roma lakosság valóban veszélyeztetett, mert fogékony a manipulációra. Darko Trifunovic, a Belgrádi Egyetem Biztonságpolitikai Karának professzora szerint is „csendes iszlamizáció” folyik a romák körében, a szélsőségességet pedig a leggyakrabban emberi jogi szervezetek tevékenységének álcája alatt terjesztik.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...