5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeSzabadidőBulvárRohamot kapott a Drága örökösök színésze a forgatáson, le kellett állítani a...

Rohamot kapott a Drága örökösök színésze a forgatáson, le kellett állítani a felvételt

A sorozat Józsija, Varga Balázs autoimmun gluténérzékenységgel küzd, ami a munkájában is kellemetlenséget okozott. A színész azonban megtalálta a betegség ellenszerét.

– Egyszer csak piros foltok jelentek meg mindenhol a testemen, a forgatást is szüneteltetni kellett emiatt, mert a bőrelváltozást nem lehetett sminkkel eltüntetni. Kivizsgálás után derült ki, hogy autoimmun gluténérzékenységem van – árulta el a színész.

A betegségnek egyetlen gyógymódja létezik: az étrendváltoztatás. A gabonafélék döntő többségét mindenféle formában száműznünk kell ételeink közül. Ám ez nem is olyan egyszerű, hisz nemcsak a pékárukban, süteményekben van liszt, de kerülni kell többek között a rántással, habarással készült főzelékeket, vagy a rántott hús panírját is. Varga Balázs életében is kényszerű változás állt be.

Varga Balázsról kiderült, hogy allergiás

– A párom nagyon sokat segített, támogatott az első perctől kezdve. Lecseréltünk minden élelmiszert gluténmentesre, de nagyon finomakat eszem így is. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, illetve sok folyadékot iszom. Csak a rohangálós napjaimon akad némi nehézség. Nem vehetek bárhol egy pogácsát, nem szaladhatok be egy gyorsétteremben, muszáj valami nekem megfelelő ételt vinni magammal. A világ viszont egyre inkább alkalmazkodik ehhez a problémához, a forgatásokon is találok lisztérzékenyeknek valót, és az esküvőnkön is gluténmentes menü volt. Tulajdonképpen ez az étkezési rend semmiféle hátránnyal nem jár, sőt, ha odafigyelünk, rengeteg előnyét is élvezhetjük – állítja Balázs.

 A diéta betartása azonban, az érintettek többségének nem bizonyul ennyire egyszerűnek, hiszen rengeteg lemondással és odafigyeléssel jár. Egyetlen megoldás a tudatos életmód. Varga Balázs mégis úgy gondolja, az étrend váltása is sorsszerű, azon változás része, amit saját elhatározásából kezdett el. Csak egy feladat, amit az új életében meg kell oldania, hogy az még teljesebb lehessen.

Varga Balázsnak új életet kellett kezdenie

– Úgy érzem, a felfedezett betegség és a gyógyulást hozó új értrend, csak része annak változásnak, annak a pozitív folyamatnak, ami egy ideje jellemzi életem Nagyjából egy éve ismertem fel, nem biztos, hogy jó irányba haladok, valami nincs rendben, még ha látszólag nincs is semmi baj. Hiányérzetem és kétségeim voltak, sem mentálisan, sem fizikálisan nem éreztem a csúcson magam, mintha nem lennék a helyemen. Rájöttem, változtatnom kell! Első lépésként rendszereztem az életemet, feltettem a kérdést magamnak, mi az, ami igazán fontos, és mi az, ami nem. Kitűztem a céljaima, majd elkezdtem ennek megfelelően tudatosan élni – árulja el a sorozat sztárja.

A színész edzeni kezdett, lerakta a cigarettát, száműzte az alkoholt.

– – Napról napra jobban éreztem magam testemben, fontosak lettek az új, pozitív gondolatok, a környezetem is észrevette a változást – meséli Balázs. – Valószínűleg ennek az új formámnak köszönhetem a sorsfordítóként megélt sorozatban kapott szerepet. A magánéletem is a legpozitívabb irányba változott, csodálatos ajándékot kaptam az élettől. Háromévi kapcsolat után eljegyeztem, majd feleségül vettem a szerelmemet, akivel igyekszünk minden percünk megosztani. Sikerült egy nagyobb lakásba költöznünk, ceremóniamesterségben és a műsorvezetésben is kiélhetem a szakma sokszínűségét. 

Varga Balázs új életétben már tudatos döntéseket hoz. Mind a magán-, mind a szakmai életét egy jól felépített rendszer vezérli, úgy tűnik, sikeresen…

Forrás: Blikk.hu

 

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem