23.8 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Robotkart kért karácsonyra a magyar fiatalember

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hiába a lel­ke­se­dése és el­hi­va­tott­sága, több mint egy éve kép­te­len dol­gozni a 27 éves Bacskó Tamás, aki mun­ka­vég­zés köz­ben szen­ve­dett sú­lyos bal­ese­tet. Be­da­rálta egy gép a bal kéz­fe­jét, amit az or­vo­sok sem tud­tak már meg­men­teni, am­pu­tálni kel­lett. Egy bio­ni­kus ro­bot­kar­ral vi­szont újra mun­kába áll­hat.

Egyetlen szörnyű pillanat elég ahhoz, hogy az embernek gyökeresen megváltozzon az élete. A 27 éves, ereje teljében lévő Bacskó Tamás a kukorica betakarítása közben szenvedett súlyos balesetet, a csőtörő gép berántotta a bal kézfejét. A 2017 szeptemberében történt szerencsétlenség során a fiatalember végtagja olyan súlyosan roncsolódott, hogy amputálni kellett. A drámai eset azonban nem tántorította el a szamosszegi férfit a terveitől.

„A családom régóta gazdálkodásból él, s évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy szeretném folytatni, továbbvinni, fejleszteni a szüleim gazdaságát.

FRISS GONDOLATOKKAL, TERVEKKEL kezdtem el építeni a saját, almatermesztésre épülő gazdaságomat, s a célom elérésétől a súlyos balesetem sem tántoríthat el”

– mondja határozottan a Ripost-nak Tamás. „Az élet minden területén kitartó voltam, ezúttal sem adtam fel. Míg a történtek után a nagyszüleim támogattak, én szüntelenül kerestem a megoldást” – magyarázza a fiatalember.

Robotkart kért karácsonyra a magyar fiatalember

„Tamás nem csüggedt, ez idő alatt is kereste a megoldást és megtalálta azt a különleges, 3D nyomtatással készült alkarprotézist, ami számára a legmegfelelőbb” – veszi át a szót Szűcs László, a Bionikus Mozgásszervi Alapítvány elnöke, aki a Mindenki Egyenlő Esélyéért Egyesülettel közösen segít előteremteni a robotkar megvásárlásához szükséges pénzt. Mint mondja, egy ilyen végtag ára 8 millió forintnál kezdődik, de az önrész is eléri a 2-3 millió forintot, melynek a felét Tamásék már korábban sikeresen összegyűjtötték.

Robotkart kért karácsonyra a magyar fiatalember 1

A két szervezet szeptember közepe óta kezdett el műanyag kupakokat gyűjteni a 27 éves fiatalnak, a napokban pedig egy óriási adományt kaptak Debrecenből. „A NeoPack Hungary Kft. felajánlott 281 ezer darab, azaz 1340 kiló kupakot Bacskó Tamásnak. Le is adtuk Budapesten, így a kitűzött 1,2 millió forint fele megvan. Már csak 600 ezer forint kellene és elkészülhetne az egyedi, méretre gyártott, az emberi bőrhöz hasonló anyaggal borított robotkar” – meséli a Ripost-nak az alapítvány elnöke, aki önkéntesekkel dolgozik a balesetet szenvedett fiatal megsegítésén.

Robotkart kért karácsonyra a magyar fiatalember 2

„Óriási boldogsággal tölt el, hogy ismeretlenül is ilyen sokan segítettek. Rengeteg ember fogott össze, hogy újra teljes életet élhessek, most pedig már látszik a fény az alagút végén” – bizakodott a Ripost-nak Tamás, akinek a legszebb karácsonya lehetne idén, ha összegyűlne a fennmaradó 600 ezer forint.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...