25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Robert Redford: A sokszínűség a függetlenségből ered

Dátum:

Megosztás:

Robert Redford, a Sundance Filmfesztivál alapítója a független filmfesztivál lényegéből fakadó sokszínűségét hangsúlyozta a tíznapos rendezvénysorozat megnyitóján.

Robert Redford: A sokszínűség a függetlenségből ered

A Sundance csütörtöki sajtóértekezletén a színész Keri Putnam vezérigazgató és a fesztivál igazgatója, John Cooper társaságában számolt be a program fénypontjairól, és a kérdésekre válaszolva kitértek a filmgyártás sokszínűségére is – ismertette a The Hollywood Reporter.

A sokszínűség mindig is a Sundance lényegéhez tartozott – mondta Redford.

A sokszínűség a ‘függetlenségből’ ered. Ha az ember gondolkodása független, akkor eleve nem a megszokott módon csinál dolgokat, és így azok a produkciók is sokszínűbbek lesznek, amelyekkel előáll.
Putnam kiemelte, hogy a Sundance elsősorban “új történetmesélőket” szeretne felfedezni, akik számára kiépíthetik az utat a filmes fősodor felé.

Cooper elmondta, hogy a fesztivált szervező Sundance Intézet nagy munkát végez, hogy a fiatal filmesek hangja is megszólalhasson. Ennek egyik jele, hogy háromezer fiatal vehet részt a fesztiválon az intézet programján keresztül.

Redford beszámolt arról, hogy az idei rendezvényre több mint 12 ezer filmet neveztek az alkotók. A válogatásnál arra is figyeltek, hogy nők és a fiatal filmesek is lehetőséghez juthassanak. A programban 49 elsőfilmes mutatja be alkotását.

A színész-rendező a hollywoodi sokszínűség hiányát felvető kérdésre azt válaszolta, szeretné leszögezni, hogy nincs a mainstream ellen.

Magam is a része vagyok, és ennek nagyon örülök, mert a mainstream szélesíti a filmipart és több lehetőséget kínál a közönségnek.

Redford az idén is csak fehér bőrű színészeket felvonultató, nagy vitát kiváltott Oscar-jelöléssel kapcsolatban azt mondta: nem az Oscar az érdekes számára, a filmgyártás neki a munkáról szól, ha díjazzák, az persze nagyszerű, de nem az foglalkoztatja.

Mert semmi sem fontosabb vagy izgalmasabb, mint maga a munka, amíg dolgozom rajta. Amikor kész, hátralépek, bármit hoz is, az rendben van, de nem az köt le.
A független filmezés klímájáról szólva megjegyezte, hogy mindig is zord volt, de szerinte a kemény feltételek most általában is jellemzőek a filmezésre, mivel sok új fenyegető szemponttal kell számolni, elsősorban a forgalmazás terén.

Van műsorszórás, online, Netflix, HBO, egy csomó új terület, ami korábban nem létezett, és mindez kivérezteti a filmet. A független film nincs a helyén, de túl fogja élni, mert értéket teremt.

Forrás: Librarius

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...