Home Főhírek Belföldi hírek Robbant a botrány a magyar üzletekben: szennyezett tej a polcokon

Robbant a botrány a magyar üzletekben: szennyezett tej a polcokon

0
Illusztráció., Hirmagazin.eu

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan melyik üzletek érintettek, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy mit veszünk meg.

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki – írja az MTI.

Az ügyfélszolgálatra érkezett bejelentés arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékeit szennyezték, feltehetően gazdasági kár okozása miatt. Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás, de konkrét céget nem említettek. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Forrás: Ripost

Exit mobile version
Megszakítás