20.1 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Ritka betegséggel született a brazil lány: az emberek félnek tőle, volt, aki kezet mosott miután megérintette őt – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

A 22 éves lánynak körülbelül 400 ezer követője van a TikTokon, ahová csak tavaly kezdett el táncos videókat feltölteni. Kawana egy nagyon ritka betegséggel született, az úgynevezett Barber Say szindrómával, amit a túlzott szőrnövekedés, a papírszerű vékony és sérülékeny bőr, kifelé fordult szemhéjak és nagy, duzzadt ajkak jellemeznek.

A betegségnek nincs ismert gyógymódja, és annyira ritkán fordul elő, hogy az orvosok világszerte összesen kevesebb, mint 20 esetről tudnak.

Betegsége következtében Kawana szemhéjak nélkül született, erős fényben rosszul lát, és az ínye folyamatosan növekszik, ezért már több mint 20 műtétre volt szüksége, hogy a fogai nőni tudjanak, és egész életében szüksége lesz ezekre a műtétekre.

https://www.instagram.com/accounts/login/

„A másság vonzza a figyelmet, akár akarod, akár nem. És vannak emberek, akik félnek attól, ami más.” – mondja a lány, és hozzáteszi, hogy volt már része olyan tapasztalatban is, hogy valaki azonnal kezet mosott, miután hozzáért.

Mindenki ezt olvassa most!

Kawana kislányként nagyon rosszul viselte a betegségét, és mivel az iskolában is sokat bántották miatta, gyakran sírva érkezett haza, de az édesapja mindig támogatta és biztatta őt, így sikerült átvészelnie a legnehezebb időket is. Korábban a mentális egészségével is voltak problémái, de mostanra már megtanulta elfogadni önmagát, és erős nőként gondol önmagára. Körülbelül másfél évvel ezelőtt elveszítette az édesapját, és most a nagynénjével él, aki szintén gyerekkora óta támogatta a lányt.

 

Kawana kislánykora óta imád táncolni, ezért tavaly, a karantén alatt elkezdett táncos videókat megosztani a TikTokon, és hihetetlenül népszerű lett, bár erre eredetileg nem is számított. Azt mondja, rengeteg támogatást és szeretetet kap a közösségi médiában, ami rendkívül jól esik neki.

Mindenki ezt olvassa most!

Kawana orvosa, Dr. Marco, gyakorlatilag a születése óta ismeri és kezeli őt, és kettejük között igazán különleges kapcsolat alakult ki az évek során – Kawana úgy gondol rá, mint egy pótapára. A világjárvány miatt egy évig nem tudta felkeresni az orvost, ezért most, amikor végre újra elmehetett a rendelőjébe, mindketten nagyon örültek egymásnak. Dr. Marco nagyon büszke a lányra, és azt is elárulta, hogy rengeteget aggódott a mentális egészsége miatt az évek során, mivel pontosan tudja, milyen ítélkezők tudnak lenni az emberek.

Kawana optimista a jövőjével kapcsolatban, és hálás mindazért a szeretetért és támogatásért, amit a családjától, az orvosától és a rajongóitól kap.

„Remélem, hogy a történetem sokakhoz eljuthat. Mert ugyanúgy, ahogy én sok mindent legyőztem, azok az emberek, akik követnek engem, azt mondhatják: ha neki sikerült, nekem is sikerülni fog.” – mondta.

twice

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...