8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Rettenetes ellenség feni a fogát a kaliforniai szörfösökre.. Cápa helyett vidra, mégis halálos..

Dátum:

Megosztás:

A kaliforniai óceánparton elrendelték a vidra befogását.

Agresszív tengeri vidra tartja rettegésben a kaliforniai szörfösöket Santa Cruz partjainál, a hatóságok az állat fenyegető magatartása miatt elrendelték befogását és átszállítását egy állatkertbe.

Kaliforniai vadvédelmi szakértőknek eddig még nem sikerült befogniuk a 841-es számú, eredetileg fogságban született, ötéves nőstényt. A kedvezőtlen időjárás mellett az is nehezíti dolgukat, hogy az állat ügyesen kijátssza a befogására tett kísérleteket.

A vidra egyre nagyobb rajongótáborral rendelkezik a közösségi oldalakon, és sokan érkeznek a partra, hogy egy pillantást vethessenek a harcias ragadozóra.

A tengeri emlőst egy profi fotós tette híressé, aki olyan fotókat és videókat tett közzé róla, amelyeken szörfösöket zaklat és felszáll a deszkáikra. A vidráról olyan felvétel is készült, amelyen éppen kiharap és letép egy-egy darabot egy szörfdeszkából.

Az állatot befogni szándékozó csapat egy csali szörfdeszkával próbálta elkapni őt. A vidra többször fel is pattant a deszkára az elmúlt napokban, de mihelyst azt közelebb vontatták a vadvédelmisek hajójához, a nőstény elúszott.

Szakértők szokatlannak nevezték a vidra agresszív viselkedését, amelynek hátterében hormonális változásokat vagy

túlzott emberhez szokottságot

gyanítanak.

A 841-es számú vidra fogságban született, és 2020 júniusában engedték szabadon. A ragadozó nem először agresszív az emberekkel.

A tengeri vidrák korábban a Kaliforniai-öböltől Alaszkáig benépesítették Észak-Amerika nyugati partvidékét, azonban a szőrmevadászok miatt állományuk a 20. század elejére erősen lecsökkent. Az óvintézkedéseknek köszönhetően egyedszámuk később újra növekedésnek indult, és jelenleg mintegy háromezer állat él a térségben.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...