18 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Rettegős karácsony: fél Európa már lezárta határait az angliai mutáns vírus miatt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyre több európai ország vezet be beutazási tilalmat az Egyesült Királysággal szemben, miután egy új, minden eddiginél fertőzőbb koronavírus-mutációt fedeztek fel Dél-Angliában.

Hollandia és Belgium után Franciaország, Németország, Ausztria, Csehország, Bulgária és Olaszország is leállította a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratok fogadását. Milánóban már találtak egy férfit, aki a mutáns vírussal fertőződött meg – jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium.

Az Európai Unió döntéshozó szerve, az Európai Bizottság (EB) hétfő délelőtt 10 órakor rendkívüli ülést tart a mutáns vírus miatt szükségessé vált intézkedésekről – számolt be a BBC World honlapja hétfőn kora reggel. Az új vírustörzset Londonban és az Egyesült Királyság déli részén azonosították be a múlt héten.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton új korlátozásokat jelentett be a mutáns vírus által érintett területekre, amelyek több millió embert érintenek a karácsonyi időszakban.

Brit egészségügyi tisztviselők szerint ugyanakkor

„nincs bizonyíték” arra, hogy az új vírustörzs halálosabb lenne vagy másképp reagálna a védőoltásokra, viszont az eredeti Covid19-vírussal szemben akár 70 százalékkal is fertőzőbb.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter vasárnap bejelentette, hogy az új vírustörzs „kitört az ellenőrzésünk alól”, és „vissza kell szerezni felette az irányítást”.

 

Hollandia zárt le elsőként

Hollandia már a szombati bejelentés után néhány órával közölte, hogy január 1-ig megtiltja az Egyesült Királyságból induló utasszállító járatok berepülését. Vasárnap közölték, hogy az szigetországból érkező kompok utasai sem szállhatnak ki az országban, de az áruszállítás folytatódik. Hollandia vasárnap napi több mint 13 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentett, ami új rekord, annak ellenére, hogy december 14-én szigorú korlátozásokat vezettek be az országban.

Franciaország hétfőn nulla órától, egyelőre 48 órára felfüggesztett minden utazási összeköttetést az Egyesült Királysággal, beleértve az teherautó-forgalmat is. Ennek hatására már vasárnap este hosszú kamionsor torlódott fel a calais-i kompkikötő előtt,

ami hétfő reggel tovább nőtt. Párizs lépésére válaszul az Eurotunnel közölte, hogy vasárnap este 10 órától felfüggesztette a Folkestone terminálba való bejutást, vagyis a szuperexpressz nem indul el Calais irányába. Calais-ból ugyanakkor továbbra is indulnak vonatok Folkestone-ba, számolt be a BBC World.

Az ír kormány szintén bejelentette, hogy vasárnap éjféltől 48 órára leállítanak minden Angliából, Walesből és Skóciából érkező repülőjáratot, és „a közegészség fenntartása érdekében a Nagy-Britanniában élő emberek, állampolgárságuktól függetlenül, nem utazhatnak be Írországba sem légi, sem tengeri úton”.

 

Már Olaszországban is találtak mutánsvírussal fertőzött  beteget

Németországban a közlekedési minisztérium vasárnap éjféltől megtiltotta a leszállást az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek számára. A teherszállító repülők ugyanakkor kivételt képeznek ez alól. Jens Spahn egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a Nagy-Britanniában felfedezett mutáns vírust még nem mutatták ki Németországban.

Ausztria és Belgium vasárnap éjféltől „legalább 24 órára” felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratok, illetve vonatok fogadását.

 

Olaszország szintén bejelentette, hogy január 6-ig blokkol valamennyi brit repülőjáratot. A dél-európai országban, Milánóban már találtak is egy beteget, aki a koronavírus új törzsével fertőződött meg – közölte az olasz egészségügyi minisztérium vasárnap. A mutáns vírussal fertőzött férfi és párja néhány napja Angliában járt, majd a római Fiumicino repülőtéren landolt és most házi karanténban van – közölte a minisztérium.

Csehország, Románia és Bulgária hétfőtől szintén felfüggesztette az Egyesült Királyságba tartó és onnan érkező repülőjáratokat. A bolgár tiltás a legtöbb országgal szemben, amelyek egyelőre csak rövid távú intézkedéseket hoztak – január 31-ig tart. Svájc és Törökország ideiglenesen szintén megtiltotta Egyesült Királyságból érkező repülőjáratok leszállását.

hirado

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook