4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Rettegnek a tűzoltók, migránsok támadnak rájuk

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Pokoli állapotok uralkodnak a svéd Uppsala egyik kerületében: a tűzoltók sem merészkednek Gottsundába, ha valami kigyullad, mert a migránsok nagy valószínűséggel rájuk támadnak.

Múlt kedden este 7 környékén értesítették a tűzoltókat arról szemtanúk, hogy több autó és egy parkolóház lángol a no-go zónává váló kerületben. A tűzoltók azonban csak 3 órával később jelentek meg a helyszínen – addigra kaptak csak rendőri védelmet. Az uppsalai rendőrség szóvivője, Lisa Sannervik szerint ugyanisa tűzoltók biztonsága veszélyben forgott, ha rendőri biztosítás nélkül végezték volna a munkájukat, a gottsundai migránsok rájuk támadtak volna.Erre már többször is volt példa az utóbbi időkben.

A tűzben közel 50 autó károsodott, a legtöbb teljesen kiégett. A szemtanú, aki értesítette a hatóságokat, 45 percig várt a helyszínen a tűzoltókra, és alig akarta elhinni a késlekedés okát, mikor a diszpécserrel beszélt.

Senki nem jött, miközben mindent beborított a füst

– mondta az illető.

Sannervik nem is tagadta, hogy a tűzoltók szándékosan késtek, biztonsági okokból nem mentek ki az érintett területre. „Már több olyan esetünk is volt, hogy a tűzoltókat kövekkel dobálták a kerületben. Természetesen a döntésünk sajnálatos a környék lakóira nézve, de a csapatunk biztonsága a legfőbb prioritás számunkra.”

Az egység csak akkor kezdte végezni a feladatát, mikor megérkezett a felfegyverzett rohamrendőri csapat, akik megtisztították a garázsok környékét a migránsoktól. Sannervik szerint a tűz bosszúeszköz lehetett, ugyanis a múlt héten a rendőrség több embert is letartóztatott Gottsundában, akik drogkereskedelemben érintett bűnbandákhoz tartozhattak.

A főképp migránsok lakta kerületek már több svéd nagyvárosban is no-go zónává váltak, azonban a nők és a fiatalok után most már a tűzoltók és a mentők sem mernek kiszállni az ilyen területekre. Malmőben például fiatal migránsok üvegekkel dobálták meg a tűzoltókat, és addig nem szüntették be a támadást, míg az egyenruhások biztonsági okokból el nem menekültek, maguk mögött hagyva a lángoló épületet. A mentősöket pedig már annyiszor zaklatták, hogy a no-go zónákba katonai sisakban és golyóálló mellényben vonulnak ki, ha riasztják őket.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...