11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Részletek az idős férfi sérelmére elkövetett, brutális migráns-gyilkosságról (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

A német rend­őr­ség őri­zetbe vett egy 20 éves afgán fi­a­talt, akit azzal gya­nú­sí­ta­nak, hogy bru­tá­lis ke­gyet­len­ség­gel, szinte szó sze­rint ki­vég­zett egy 85 éves nyug­dí­jast. A fel­té­te­le­zett el­kö­vető és az ál­do­zat jól is­mer­ték egy­mást. Az afgán férfi a bácsi au­tó­já­val me­ne­kült el a hely­szín­ről.

A 85 éves Dietrich P. 2012 januárja óta élt egyedül özvegyként a korábban feleségével együtt vásárolt családi házban. Az idős német úr már nem tudta ellátni  sem önmagát, sem pedig a ház körüli teendőket. Dietrich P.lánya egy szászországi szervezetnél dolgozott, ahol az országba érkező menekülteket segítik, tájékoztatják. A nő kapva kapott az alkalmon, és egy fiatal afgán migránst ajánlott ki édesapjához, hogy ő némi pénzbeli ellenszolgáltatásért cserében rendbe teszi a kertet, bevásárol neki, és ha néha kell, akkor ápolja is. A 20 éves bevándorló menedékjogi kérelmét időközben elutasították a német hatóságok, és csupán januárig volt engedélye, hogy az országban tartózkodjon. A wittenburgi rendőrség a múlt hétvégén őrizetbe vette az afgán fiatalt, mert azzal gyanúsítják, hogy különös kegyetlenséggel végzett a nyugdíjassal.

Álmában vágta el a torkát

A hatóságok a német A24-es autópályán fogták el a gyanúsítottat, aki az idős úr autójával próbált menekülni. A rendőrségi tájékoztatás szerint erős a gyanú, hogy a bevándorló pár órával korábban elvágta a gondozásra szoruló 85 éves alvó nyugdíjas torkát. A nyomozók azért akadtak egyébként ilyen gyorsan a feltételezett elkövető nyomára, mert a gyilkosságnak szemtanúja is volt.

Az egyedülálló idős emberek számára kidolgozott kamerás megfigyelő rendszeren keresztül mindent látott egy ápoló, aki azonnal riasztotta a rendőrséget és a mentőket, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Sokkolta a helyieket

A hatóságok sajtótájékoztatón számoltak be az ügy részleteiről. Ennek keretében azt is elmondták, hogy az afgán migráns augusztusban egy hétig ápolta is Dietrich P.-t, most hétvégén azonban a kert rendbetételével volt megbízva. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy mi lehetett az elkövető indítéka, de azt már most kizárták, hogy vallási vagy politikai meggyőződöttség állna kegyetlen emberölés hátterében. A 6000 lakosú Wittenburg mindenkit sokkolt az eset. Sokan ismerték és szerették a nyugdíjas férfit, az egyik barátja azt mesélte, hogy még mindig nem hiszik el azt, a mit történt, és soha nem gondolták volna, hogy a nyugodt kisvárosukat egyszer egy ilyen szörnyűség fogja majd felforgatni.

A gyanúsított nem volt hajlandó még vallomást tenni, a bíróság viszont elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...