16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A min­den­szen­tek kö­ze­led­té­vel mé­cse­sek és vi­rá­gok lep­ték el a ta­valy el­hunyt köz­tár­sa­sági elnök sír­ját az Óbu­dai te­me­tő­ben.

Tavaly november 7-én temették el Göncz Árpádot, sírját azóta is töretlenül látogatják szerettei az Óbudai temetőben. Ahogy a Ripost korábban beszámolt róla, egyelőre nem emeltek síremléket az egykori köztársasági elnöknek,

végső nyughelye az éle­tét is jel­lemző sze­rény­ségre utal.

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja
Fotó: MTI

A mindenszentek közeledtével a Ripost fotósa is ellátogatott az Óbudai temető 16-os parcellájához, hogy elhelyezze az emlékezés gyertyáját a volt államfő sírján. Már október 31-én is rengeteg mécses és virág borította Göncz sírját, nagyon sokan gondolnak rá szeretettel halála után egy évvel is.

Vannak, akik kifejezetten Árpi bácsi miatt jönnek, hogy egy szál virágot helyezhessenek el

– mondta a Ripost-nak a temető egyik gondnoka, aki nap mint nap látja, hogy gyászolók állnak meg fejet hajtani az egykori köztársasági elnök sírjánál.

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja 4

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja 2

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja 3

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja 4

Göncz Árpád politikai pályafutása előtt íróként és műfordítóként dolgozott, ő fordította többek között A Gyűrűk Ura trilógiát. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani börtönre ítélték, majd 1963-ban amnesztiával szabadult. Három kormányzat idején is volt államfő, majd 2000-től visszavonultan élt.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megvádolták Amerikát, az USA lenne a felelős a gázszivárgások miatt?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai...

Eltűnt az idős úr, Makai Antal, rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Kisteleki rendőreink az állampolgárok segítségét kérik egy 61 éves kisteleki férfi megtalálásában. A Kisteleki Rendőrkapitányság 06060-157/177/2022 számon körözési eljárást...

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot..

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem...

Kifizetési stopot rendelt el a magyar kormány

A kormány elrendelte a kifizetések leállítását októberben – ismerte el a Pénzügyminisztérium. Először szerdai sajtóértesülések szintjén vetődött fel, hogy a...