21.9 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Rengeteg a szúnyog.., akármerre megyek este és hajnalban, mindenhol halálra csipkednek..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Régen is volt szúnyog, emlékszem, de azok a szúnyogok nem voltak ilyen kellemetlenek, mint ezek..

portfolio

Régen megcsíptek, megvakartam, aztán 5 perc múlva elfelejthettem az egészet..

Ma nem így van! Megcsíp (belém mártja a szívószervét), de nem egy, hanem száz, menekülök, be az autóba, vagy klímás helyre – ha van a közelben -, és akkor veszem észre, hogy a régi 2.- Ft-os nagyságúra duzzad a csípés (szúrás) helye, fáj és viszket.

Még napok múlva sem múlik el, mire egy köztes alkalommal újra megcsípnek. Én ecettel szoktam egyenként bekenni a csípéseket, az némileg enyhít a viszketésen, de nem múlik el a fájdalom.

Gondolkodtam, mitől lehet ez.. Nem bonyolult!

Olvastam egy cikket, abban ezt írják:

“Kőszegi Dániel, a MaSZOSZ elnöke az ATV Híradónak elmondta, hogy itthon nincs szúnyoglárva-program, pedig hatékonyabb még ki nem kelt állapotban ritkítani.

Az európai trendekkel ellentétben Magyarországon inkább kémiai, és nem biológiai szerekkel végzik az irtást. Azt is hiányosságnak véli a szakember, hogy az emberek nem tudják pontosan, mit tehetnek saját otthonukban azért, hogy ne keljenek ki a szúnyogok.”

Bla-bla-bla.. Biztos okosat mondanak, de tegyük hozzá, most, vagy mostanában, egyáltalán nincs szúnyogirtás!

Régen jött a motoros repülőgép, nagyon hangos volt, de boldogok voltunk, hogy megjelent, és azt kívántuk, sokszor találkozhassunk még velük.

Ma, vagy mostanában, én egyetlen egy permetező repülőgépet nem láttam!

Mindenről szó van az országban, azonban ez a téma lenne a legfontosabb! Van olyan ismerősöm, aki életveszélybe kerül a szúnyogok csípésétől (szúrásától), és olyan ismerősöm is van, aki fullad, és olyan is van, aki belázasodik..

Képzeljétek el, a szúnyog rászáll a dögre, abból szív ki nedvességet, aztán rád száll, megcsíp (megszúr), és már benned is van a fertőzés. Mondjam tovább? .. mert a szúnyogok mindenfelé repkednek!

Ugyanabban a cikkben, amelyből az előbb idéztem, ezt olvasom, amikor olvastam tovább:

“2013 óta a Katasztrófavédelem irányítja a gyérítést: Dóka Imre, a szervezet szóvivője szerint idén is együttműködnek az önkormányzatokkal. A lakosság is jelezheti az önkormányzatok felé, ha inváziót tapasztal.”

Na kérem szépen, jelzem, és jelezd te is, mert nem hogy invázió van, hanem ezen a nyáron, eddig, folyamatosan megkeserítik minden magyar ember életét a szúnyogok!

 

 

..és azt nem hiszem, hogy téged, ott a Minisztériumban, nem csíptek meg az idén!

 

 

Megcsíptek? Akkor intézkedj, mert így nem tudunk kirándulni menni a gyerekekkel, nem tudunk este kimozdulni nyári ruhában, és lehet, súlyos, szövődményes betegséget kapunk el, csak azért, mert neked mindegy, hogy vannak szúnyogok, vagy nincsenek!

Nekem nem mindegy, és azoknak a magyaroknak sem mindegy, akiket, úgy mint engem, minden este halálra csípnek a szúnyogok!

Hirmagazin.eu (Bognár Géza)

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bombariadó van a Rudas és a Széchenyi fürdőben egyszerre

A helyszíneken jelenleg is zajlik az átvizsgálás. Sokkoló élményen vannak túl a Rudas és a Széchenyi fürdő mai vendégei....

Megbüntették Mészáros Lőrincéket

Váratlan helyről kopogtattak Mészáros Lőrinc cégének ajtaján. A milliárdos cégénél, az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél (Opus Global...

Újabb részletek derültek ki: Berki Krisztián több drogot is fogyaszthatott

Nemcsak kokaint, de más drogokat is találtak Berki Krisztiánnál a halálakor. Nemcsak kokaint, de más drogokat, szteroidokat is találtak...

Mégsem lehet népszavazás a Fudan egyetemről – felülbírálta az Alkotmánybíróság a Kúriát

Az álláskeresési járadék ügyében is így döntött az Ab. Nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési...