-1.9 C
Budapest
2023. február. 9. csütörtök

Rendőrségi oktatóanyag a Nők elleni erőszak megszüntetésének Világnapján!

Dátum:

Megosztás:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezésében megvalósult rendezvényen előadások sorozata hivatott rávilágítani e rendkívül érzékeny, és összetett probléma felismerésének, kezelésének, és megoldásának lehetőségeire.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya,Nők elleni erőszak megszüntetésének Világnapja

Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a szociális jelzőrendszer tagjainak részvételével tartott témanapot a megyei rendőr-főkapitányság dísztermében 2022. november 25-én.

A nőket érintő erőszak témáját meghívott előadók segítségével dolgozták fel a részvevők.

A rendezvényen Fedorné Iszály Csilla, a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete NYITOTT – Ház Anya – Gyermek Segítőotthon és Krízisközpont munkatársa A bántalmazás lélektana és a menekítés protokollja címmel tartott előadást.

Dr. Gunyecz Zoltán bíró, a Nyíregyházi Törvényszék büntető kollégiumvezetője a témához kapcsolódóan mutatta be a kényszerintézkedések gyakorlatát.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

Sándorné Pólik Róza, a Szolnoki regionális krízisambulancia szakmai vezetője a krízisambulancia feladatairól, működéséről és tapasztalataikról számolt be.

A témanap utolsó előadójaként Doszpoly Orsolya, a Miskolci Áldozatvédelmi Központ vezetője Együtt a bántalmazott nőkért! címmel tartott előadást.

A Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján valamennyi Szabolcs megyei iskolai bűnmegelőzési tanácsadó a számukra kijelölt oktatási intézményekben a hozzátartozók közötti erőszak témakörében tartott előadást, különös hangsúlyt helyezve a bántalmazás egyes típusaira.

A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért. A világnap egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, vegyük észre az erőszakra utaló jeleket, és érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezetektől.

VAN SEGÍTSÉG!

OKIT – Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat ingyenesen hívható száma:

+36 80 20 55 20

ÁSK – Áldozatsegítő Központ éjjel – nappal hívható áldozatsegítő vonala:

 06 80 225 225

Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Regionális Krízisambulanciája:

+36 30 305 29 19

valamint a 112-es segélyhívószám

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...