16.1 C
Budapest
2023. június. 7. szerda

Rendőreink újra életet mentettek, tegnap két helyszínen is! Köszönjük!

Dátum:

Megosztás:

Tolnában egy horgászt mentettek ki a Tolnai Felső Holtágból szombaton éjjel.

04.17. életmentés
A képen az életmentő kollégáink közül négyen balról jobbra: Bárdos Tamás, Kiss Niké Fédra, Miklósa Dóra és Szakálos Gábor

Egy férfi tett bejelentést április 15-én nem sokkal éjfél előtt, hogy egy horgász beesett a vízbe a tolnai Dunaholtágnál. A Tolnai Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre mentek, ahol látták, hogy egy magatehetetlen férfi van bent a vízben, akinek a fejét egy horgásztársa próbálja a felszínen tartani. Elmondták, hogy már több mint egy órája van bent a hidegben, de nem tudják kihúzni.

Kollégánk Szakálos Gábor r. őrmester nem gondolkodott, azonnal a vízbe ugrott, és megpróbálta kihúzni a bajba jutott embert. Járőrtársa Miklósa Dóra r. őrmester pedig a partról tartotta a férfi fejét, hogy nehogy elsüllyedjen. Időközben az egyenruhások kérték szekszárdi kollégáik segítséget is a mentéshez. Rövid időn belül megérkezett a másik járőrkocsi is, Bárdos Tamás c. r. főtörzsőrmester, Károly Kinga c. r. törzsőrmster és Kiss Niké Fédra r. őrmester.

életmentés 2

Néhány percbe telt, de végül a közös erőfeszítés meghozta gyümölcsét, kollégáink kihúzták a vízből a bajbajutott horgászt. Megkezdték az elsődleges ellátását is. Vizes ruháit levették, majd pokrócokkal betakargatták, miközben a megrémült feleséget is nyugtatgatták. Néhány perc múlva megérkeztek a mentősök is, akik a férfit kórházba szállították.

Gratulálunk lányok, srácok, szép munka volt!

Balaton! A viharos szél miatt vízen rekedt sportolókat rendőreink segítették partra jutni.

életmentés,rendőreink

A rendőrségre 2022. április 16-án két segélykérés is érkezett bajba jutott szörfösökről. Az első bejelentés nyomán a balatonföldvári vízirendőrök 11 óra körül a Tihany előtti vízterületen találták meg a sportolót, aki az erős szélben a deszkára visszaállni nem tudott, csak sodródott a vízben. Egy órával később pedig a keszthelyi vízirendőrök Vonyarcvashegy előtt siettek egy hasonló helyzetbe került férfi segítségére. Az egyenruhások a sporteszközökkel együtt mindkettőjüket biztonságban partra vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Gratulálunk srácok, szép munka volt!

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gerard Butler, Linda Cardellini, Gary Oldman – A Hunter Killer küldetés – videó

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál...

A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A 11 éves Sólyi Réka mindent vitt Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future...

Halálos baleset történt Budapesten tegnap éjjel – videó

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat kedd éjszaka. A rendőrség a honlapján tudatta, hogy a karambolban többen megsérültek, egy...

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő - írja a ripost.hu Kedd Gyakran lesz erősen felhős az ég, és két...