34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Rekord-végkielégítést kap két, tárca nélküli miniszter: mutatjuk, kik ők

Dátum:

Megosztás:

Jól jár a negyedik Orbán-kormány távozó két politikusa, miután havi fizetésük hatszorosát fizeti ki nekik a magyar állam.

A hat havi illetményüknek megfelelő összeget a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján kapják meg, ezzel pedig fejenként 30 millió forinttal gazdagabban távozhatnak az Orbán-kormányból.

Négy miniszter távozik a kormányból, akik közül kettő olyan nagy összegű távozási pénzt kap, amelyre még soha eddig nem volt példa. Ez a két politikus Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Mager Andrea, az állami vagyonért felelő tárca nélküli miniszter.Mindketten 30-30 millió forinttal távoznak a kormányból, az összeget pedig egyben kapják meg az új kormány megalakulásától számított 15 napon belül.

Süli János 2017 óta töltötte be a tárca nélküli posztot, a 24.hu számításai szerint ezért a feladatért végkielégítés nélkül 250 millió forintnyi fizetést kapott.

A Paks2 munkálatai jelentős csúszásban vannak, az új kormányban pedig már nem is lesz külön tárca nélküli minisztere a paksi bővítésnek. A portál szerint a beruházással kapcsolatos feladatokat várhatóan Szijjártó Péter külügyminiszterre bízzák majd.

Mager Andrea négy éven töltötte be posztját, és szintén jogutód nélkül szüntetik meg a tárcáját.

Emelték a gázsit

A két miniszternek 2018 augusztusában az akkori 1,1 millió forintról 5 millió forintra emelték meg a fizetését azzal az indokkal, hogy javadalmazásuk igazodjon az általuk irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez. A többi miniszter jóval szerényebb emelésben részesült: az ő illetményük még most is 2 millió forint alatt van.

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Benkő Tibor honvédelmi miniszternek 11,9 millió forint végkielégítés jár. Az ő fizetésük 1 millió 979 ezres volt. A portál úgy értesült, Kásler tárcáját szétdarabolják. A sajtóhírek szerint az egészségügy a belügyi tárcához kerül, vagyis Pintér Sándor keze alá, a kultúra pedig az innovációs területtel együtt Kulturális és Innovációs Minisztérium néven születhet újjá. Utóbbit Csák János volt londoni nagykövet vezetheti. Benkő Tibor utódja Szalay-Bobrovniczky Kristóf lesz, akinek a felesége nem más, mint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

24.hu


Galéria

1 / 4

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...