2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

Rekord gazdasági növekedés: a gyermekes családok visszakaphatják a befizetett adót

Dátum:

Megosztás:

A kormány sikeres gazdaságpolitikájának és járványkezelésének köszönhetően a magyar gazdaság ellenállóbbnak bizonyult a koronavírus-járvány által okozott gazdasági visszaeséssel szemben, mint más országok.

A sikeres vakcinabeszerzések eredményeként a magas átoltottság lehetővé tette, hogy más európai uniós országokhoz képest Magyarország legalább két hónappal hamarabb megnyithatta a teljes gazdaságát.

A várakozáson felüli, rekordnagyságú, 17,9 százalékos GDP-növekedés (a valaha mért legmagasabb negyedéves GDP-növekedés) miatt az elemzők felfelé javították az éves előrejelzéseiket. Az idei egész éves gazdasági növekedés az eddig becsültnél magasabb lehet, meghaladhatja a 7, de kedvező esetben akár a 8 százalékot is.

Még több gazdasági hír itt!

Ez azért nagyon fontos, mert 5,5% az a határ, ami felett a gyerekes családok visszakaphatják az idei szja-befizetéseiket. A soha nem látott intézkedésnek köszönhetően 1,1 millió gyerekes családban 1,5 millió kereső kaphat adó-visszatérítést. A baloldal ugyanakkor megszorításokat akarna, ami nem meglepő, hiszen ez volt a gazdaságpolitikájuk lényege a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt is.

Visszaadja a kormány a gyereket nevelő családoknak 2022 elején a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót

A Világgazdaság gazdaságpolitikai csúcskonferenciáján 2021. június 9-én Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy ha 2021-ben sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek 2022 elején visszaadják a 2021-ben befizetett adójukat.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központban, június 9-én. FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Mindez 550-580 milliárd forintot jelenthet a költségvetésben. A döntés jóvoltából 1,1 millió gyerekes családban 1,5 millió munkavállaló igényelheti a soha nem látott mértékű támogatást. A visszatérítéssel minden gyereket nevelő élhet, vagyis ha két kereső van a családban, akkor mindkettő visszakapja a befizetett adóját.

Még több gazdasági hír itt!

A visszatérítés mindenkinek jár, az összeg felső határa az átlagjövedelem. Az éves átlagjövedelem szja-tartama 800 ezer forint, ez lehet a legnagyobb összeg, amit egy ember visszakaphat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az átlagbér feletti jövedelműek ne élhetnének a támogatással, ők is az átlagbér erejéig kapják vissza a befizetett szja-t.

EZ KÉT KERESŐ ESETÉN 1,6 MILLIÓ FORINTOS PLUSZT IS JELENTHET CSALÁDONKÉNT.

Családbarát politika

2010 májusában a kormány a Nemzeti Együttműködés Programjában célul tűzte ki a családtámogatási rendszer megújítását, a családok erősítését, a gyermekvállalás támogatását, továbbá az otthonteremtés, lakhatás támogatását a kedvezőtlen demográfiai folyamatok mérséklése és megfordítása érdekében.

A kormány családpolitikája a családbarát környezet kialakítását, az otthonteremtés feltételeinek biztosítását, család- és munkahelyvédelmi programokat, a gyermekek napközbeni ellátásának biztosítását, családsegítő szolgáltatásokat, esélynövelő iskolarendszer kialakítását, a családokat segítő közösségi, civil kezdeményezések támogatását is jelenti.

A nemzeti kormány kiemelt célja a családbarát ország megteremtése és a demográfiai mutatók megfordítása, amely a 2010 óta tartó folyamatosan bővülő családtámogatási rendszernek köszönhetően jelentősen javuló tendenciát mutat. FORRÁS: 123RF.COM

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...