23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Recep Tayyip Erdoğan 2021-ben „vandáloknak” nevezte az LMBTQ-aktivistákat.. – Az isztambuli rendőrség feloszlatta a Pride-ot..

Dátum:

Megosztás:

A rendőrség oszlatta fel azt a tömeget Isztambulban, ami a Pride-felvonuláson vett volna részt.

Az AFP információi szerint legalább 150 embert vettek őrizetbe a rendőrök Isztambulban. Izmirben is nyolc embert elvittek.

A rendőrség azokat is őrizetbe vette, akik a többi őrizetbevételt akarták megörökíteni.

A Pride-ot 2014 óta különböző indokokkal évről évre betiltják a török hatóságok, idén hét napra betiltottak minden szabad vagy zárt téri csoportosulást.

Az oszlatás előtt a török rendőrség már a felvonulás helyszíne körül, a Taksim tér környékén „véletlenszerűen” elkezdett letartóztatni embereket a helyi bárokban – írja az Euronews. Egy ilyen véletlenszerű letartóztatás lehetett Bülent Kılıç,, az AFP fotóriportere, akit tavaly szintén lekapcsoltak.

A török hatóságok azután tiltották be a Pride-ot Törökországban, miután 2014-ben körülbelül százezer ember gyűlt össze a téren. Tavaly könnygázzal oszlatták az összegyűlt tömeget a rendőrök, akik közül szintén több tucatnyit letartóztattak.

Recep Tayyip Erdoğan 2021-ben „vandáloknak” nevezte az LMBTQ-aktivistákat.

euronews

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook