Home Főhírek Belföldi hírek Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

1566561783 wzebaoacp md
Nyitókép: Pelsőczy Csaba

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is, miszerint már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában.

Magyar Péter a jobbikos Sas Zoltánnal, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökével is egyeztetett, majd az elnök azt mondta: ez a beszélgetés megerősítette őt abban, hogy nemzetbiztonsági relevanciája lehet a Magyar Péter által említett ügyeknek, és ezekkel foglalkozni kell. Kedden pedig közölte, hogy megtartották a bizottság ülését, ahol tájékozódtak a katonai és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőitől, és tőlük azt a tájékoztatást kapták a bizottság tagjai, hogy nem volt találkozó Magyar Péter és a titkosszolgálatok munkatársai között a Karmelita kolostorban, és a szolgálatok nem végeztek jogellenes tevékenységet, a törvényeket betartva jártak el.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető is posztolt az üléssel kapcsolatban. „Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot” – írta Kocsis Máté.

A frakcióvezető posztjára reagált Magyar Péter is, a Facebook-oldalán azt állította, hogy a Partizánnak adott interjújában nem állította azt, hogy a titkosszolgálatok képviselője fenyegette meg a Karmelita kolostorban, hanem csak azt, hogy behívták, és ott egy miniszter azt mondta, „ha ezt meg ezt teszem, akkor ebből és abból választhatok”.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version