8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Reagáltak a moldávok Moszkva fenyegetésére: a Dnyeszter mentén állomásozó csapatok kivonására szólítottak fel

Dátum:

Megosztás:

Nicolae Popescu elutasította az orosz védelmi minisztérium előző napi nyilatkozatát is, miszerint álcázott ukrán fegyveres provokáció lenne előkészületben a Dnyeszter melléki terület ellen.

Nicolae Popescu moldovai külügyminiszter provokációnak nevezte pénteken Facebook-oldalán az orosz külügyminisztérium figyelmeztetését a Dnyeszter melléki területtel kapcsolatban, és felszólította Moszkvát, vonja ki csapatait a szakadár területről.

„Provokációnak minősítjük az Oroszországi Föderáció külügyminisztériumának mai (pénteki) nyilatkozatát, és ismételten hangoztatjuk: feltételek nélkül és átlátható módon ki kell vonni a Moldovai Köztársaságból az orosz csapatokat, valamint a Cobasna településen található lőszereket” – írta Nicolae Popescu. A külügyminiszter egyszersmind megerősítette Chisinau elkötelezettségét a Dnyeszter melléki probléma kizárólagos békés megoldására.

Nicolae Popescu elutasította az orosz védelmi minisztérium előző napi nyilatkozatát is, miszerint álcázott ukrán fegyveres provokáció lenne előkészületben a Dnyeszter melléki terület ellen. „A Moldovai Köztársaság vezetése elutasítja ezt az alaptalan kijelentést, amelynek célja a közvélemény manipulálása.

A térségben a biztonsági helyzet stabil”

– szögezte le a tárcavezető.

A legfrissebb hírek itt!

Az orosz külügyminisztérium pénteken figyelmeztetést adott ki, amely szerint Oroszország ellene irányuló támadásként értelmez majd minden olyan lépést, amely fenyegetést jelent a Moldova Dnyeszter menti területein állomásozó orosz békefenntartók számára.

„Az orosz védelmi minisztérium Ukrajna és a Dnyeszter-mente határának közelében ukrán alegységek személyi állományának és katonai felszerelésének jelentős összpontosulását észlelte, amelyet tüzérség lőállásokba telepítése kísért, valamint példátlan mértékben nőttek az ukrán fegyveres erők pilóta nélküli repülőgépeinek a Dnyeszter menti terület feletti repülései. Ezzel összefüggésben arra figyelmeztetjük az Egyesült Államokat,

a NATO-tagállamokat és ukrán pártfogoltjaikat, hogy ne tegyenek újabb kalandor lépést”

– áll a nyilatkozatban.

Orosz békefenntartók a Dnyeszter menti területen folyó fegyveres konfliktus békés rendezéséről Moldovával kötött 1992-es megállapodás alapján állomásoznak a szakadár területen. Rajtuk kívül egy nagyjából ezerfős operatív alegységet is vezényeltek oda, feladata a raktárak őrzése, amelyekben több mint húszezer tonna lőszert tárolnak a szovjet csapatok európai országokból történt kivonása óta.

Nyitóképen: Maia Sandu moldáv elnök Fotó: MTI/EPA/Dumitru Doru

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...