11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeSportNemzeti sportok, nemzetünk sportolóiRasovszky Kristóf országos csúccsal lett vb-ötödik Dohában

Rasovszky Kristóf országos csúccsal lett vb-ötödik Dohában

Az egyéni csúcs után meglett az országos is.

Rasovszky Kristóf országos csúccsal az ötödik helyen végzett 800 méteres gyorsúszásban szerdán a dohai vizes világbajnokságon.

A nyíltvízi versenyek során az olimpiai számban, 10 kilométeren aranyérmes magyar úszó a keddi előfutamban – akárcsak tavaly nyáron Fukuokában – egyéni csúccsal csapott célba, és a 7:47.19 perces ideje az ötödik legjobb volt, így döntőt ért. A szerdai fináléban 200, 400 és 600 méternél is az ötödik helyen tempózott, és ebben a pozícióban is csapott a célba.

A veszprémiek 26 éves versenyzője 7:44.42 perces eredményt ért el, ezzel Kis Gergő 2011. július 27-én felállított 7:44.94-es országos rekordját adta át a múltnak.

Győzött és világbajnok lett az ír Daniel Wiffen 7:40.94-gyel.

„Nagyon elégedett vagyok, már a melegítésnél éreztem, hogy jól megy az úszás. Előzetesen azt gondoltam, ez az országos csúcs elég lehet arra, hogy érmes legyek. Ez végül közel is volt, meg nem is. Nagyon kíváncsi vagyok az ezerötszázra, ahol ha minden jól összejön, talán tényleg meglehet a dobogó” – nyilatkozta a vegyes zónában Rasovszky.

férfi 800 m gyors:

1. Daniel Wiffen (Írország) 7:40.94 p

2. Elijah Winnington (Ausztrália) 7:42.95

3. Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 7:42.98

…5. RASOVSZKY KRISTÓF 7:44.42

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem