4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Rárúgták az ajtót Karácsony Gergelyre a lázadó polgármesterek – videó

Dátum:

Megosztás:

Tiltakoznak a budapesti kerületek vezetői, mert pártállástól függetlenül elegük lett Karácsony járatritkításaiból.

A járatritkítás miatt sorra tiltakoznak, és egyeztetést kezdeményeztek Karácsony Gergelynél a budapesti polgármesterek. Mint azt az AcNews megírta, a főváros 53 – nagy lakótelepeket kiszolgáló – járatnak ritkította a menetrendjét. Elsőként Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár dühöngött a szerinte átgondolatlan lépés ellen. Most több kerületi polgármester is követeli a rossz döntés visszavonását. „Komoly visszalépést jelentett, mi több, ellentétes irányú a főpolgármester által korábban hangsúlyozott törekvésekkel – írta a Magyar Nemzetnek Budafok-Tétény önkormányzata. Karsay Ferenc polgármester elsőként tiltakozott Karácsony Gergelyék döntése ellen.

Borbély Lénárd, Csepel és Őrsi Gergely a II. kerület első embere is kérte a korábbi állapot visszaállítását. Ahogy a XII. kerületi önkormányzat alpolgármestere, Fonti Krisztina is. Ő azt kérte Karácsony Gergelytől, legalább ideiglenesen állítsák vissza a Hegyvidéken érintett buszok január 19-e előtt érvényes járatsűrűségét.

Videó

Eközben az V. kerület önkormányzata egy saját buszjárat bevezetésére kényszerült. A mostani járatritkításban a kerület a 70/78-as trolik esetében érintett. Tavaly március 18-tól azonban a BKK összevonta a 115-ös és a 15-ös járatot, így a 115-öst kivezették a kerületből. Ilyen értelemben Belváros már tavaly áldozatául esett a járatritkításnak.

Korábban Karácsony Gergely hevesen tagadta a a járatritkítás tényét. Ezzel szemben a BKK vezérigazgatója nyíltan elismerte azt, és bocsánatot kért érte a budapestiektől. A cég most járatfejlesztéseket jelentett be, de nem ott, ahol korábban a járatritkításokkal súlyos károkat okozott.

„Én még azt is hozzátenném, hogy márciustól, ami még nincs kizárva, hogy a HÉV-vel való utazásért külön fizetni kell. Köszönjük Karácsony Gergely. Mi is megháláljuk majd” – ígérte Borbély László Facebook oldalán egy dühös olvasó. „Hihetetlen amit enged magának a főpolgármester… remélem nem sokáig lesz ott, mert Budapest azóta abszolút káosz” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Forrás

Videó forrása

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Összeült...

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...