Hirmagazin.eu
Főoldal » Ránk robbantja a szupervulkánt Kim Jong-un
Külföld

Ránk robbantja a szupervulkánt Kim Jong-un

Vi­lág­ka­taszt­ró­fá­val fe­nye­get az újabb észak-ko­reai atom­kí­sér­let. Ugyanis a föld­alatti rob­ban­tás hely­színe túl közel van ahhoz az aktív vul­kán­hoz, ami az utóbbi 2000 év leg­pusz­tí­tóbb ki­tö­ré­sét okozta. Vul­kano­ló­gu­sok sze­rint az atom­rob­ban­tás okozta föld­ren­gés óta jóval gyor­sab­ban emel­ke­dik a krá­ter­ben a forró magma szintje.

Szeizmológusok szerint a sorozatos észak-koreai atomkísérletek az ország legmagasabb hegyének, a Mount Paekdu felrobbanásához vezethetnek, és hozzáteszik, hogy a vulkán előző kitörése az egyik legnagyobb robbanás volt az emberiség történetében.

Ránk robbantja a szupervulkánt Kim Jong-un

Nem túl vidám a helyzet, háttérben a hatalmas krátertó. A hegy “hiánya” 1000 éve robbant ki (Fotó: AFP)

A több mint 9000 láb magas vulkán Észak-Korea és Kína határán fekszik, és 1903-ban tört ki utoljára – írja a Telegraph. Az utóbbi években növekvő szeizmikus aktivitást észleltek a mélyben, beleértve a földkéreg gyűrődését, a kéndioxid-szint emelkedését.

A hegy csak 72 mérföldre van attól katonai teleptől, ahol a földalatti atomkísérletek folynak, és már a következő előidézheti a katasztrófát.

Négy vezető dél-koreai tudós szerint a földalatti nukleáris robbantás egy aktív vulkán közelében közvetlen fenyegetést jelent.

Hong szeizmológus, a szöuli Yonsei egyetem professzora elmondta, hogy a Mont Paekdu kitörése 946-ban 1000 láb széles tűzfolyót produkált, amelyet Japán 650 mérföld távolságra lévő északi részéről is látni lehetett.

A legutóbbi atomrobbantás január 6-án volt, és az ereje megfelelt egy 5.1-es földrengésnek. Hong prof szerint az 5.0 és 7.6 erejű földalatti nukleáris robbantás túlnyomása a magmakamrára, kirobbanthat egy pusztító erejű kitörést.

Az állami média szerint 2015 áprilisában a jelenlegi diktátor, Kim Jong-un megmászta a Mont Paekdut utcai ruhában és félcipőben.

A Mont Paekdu  az északi rezsim szent hegye, ugyanis Kim Jong-il, az előző diktátor a hegy lejtőjén lévő kunyhóban született, míg az apja, KimIl-sun egy gerillacsapatot vezetett a megszálló japánok ellen.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Állóháború alakult ki a török-görög határon

Géza

Megkezdődött az EP-választás: Hollandiában és az Egyesült Királyságban már órák óta szavaznak

Géza

Hihetetlen: tízes ikreket szült egy nő, férje Isten egyik kiválasztottjának érzi magát

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian