30.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Radioaktív hibrid disznók miatt aggódnak a tudósok Fukusimában..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A vaddisznó és a házisertés hibrid utódai Fukusima környékén randalíroznak a tudósok szerint, akik a sugárzás állatokra gyakorolt hatásait vizsgálták.

A sugárzásnak kitett állatok génjei már az ország más területein is megjelentek a vaddisznóállományban.

elyi kutatók megállapították, hogy a vaddisznók olyan sertésekkel szaporodtak össze, amelyek azután szöktek meg a farmokról, hogy a 2011-es fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset után 160 000 embert telepítettek ki egy földrengés és szökőár után. A vadászok évek óta több száz radioaktív vaddisznó nyomára bukkantak, amelyek közül néhányban a biztonságos határérték 300-szorosát érte el a cézium-137 radioaktív elem szintje – számolt be a Telegraph.

Még több külföldi hír

A Fukusimai Egyetem tudósai genetikai vizsgálatokkal követték nyomon a sugárzás vadon élő állatokra gyakorolt hatását. Tanulmányuk szerint nem voltak genetikai mutációk, de azt a váratlan felfedezést tették, hogy a vaddisznók elhagyott házisertésekkel párosodtak. A “biológiai invázió” azután kezdődött, hogy a vaddisznók fokozatosan beköltöztek az elnéptelenedett városokba, és találkoztak a házisertésekkel, amelyek elvadultak, miután a gazdák kénytelenek voltak elmenekülni otthonukból.

A tilalmi zónát 2018-ban feloldották, de a hatóságok azóta is küzdenek azért, hogy egyes területeket visszaszerezzék a vaddisznóktól, amelyek nem félnek az emberektől. A 2006 és 2018 között begyűjtött 338 vaddisznó genetikai szekvenciáit elemezték, és az adatok szerint legalább 18 vaddisznónál a házisertés génjeinek úgynevezett “biológiai invázióját” mutatták ki.

A tanulmány szerint azóta több vaddisznó-sertés hibridet fedeztek fel Fukusima sugárfertőzött területein kívül is, és a házisertés génjei nyilvánvalóan átvándoroltak az általános vaddisznóállományba.

napi

hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Az év legjobb kenyereivel vár hazánk gasztronómiai seregszemléje

Augusztus 19–21 között immár tizenkettedik alkalommal várja vendégeit Magyarország legnagyobb gasztronómiai seregszemléje, a Magyar Ízek Utcája. A legfontosabb -...

Tovább szaporodnak a fizetős parkolózónák a fővárosban

A Hős utcától a Rózsadombon túl, új területeken vezet be fizetős parkolást négy budapesti kerület. Teljesen átalakítja a parkolási...

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...
facebook