2.5 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Rablóbanda garázdálkodott, egyedül sétálő nőktől szakították ki táskáikat – ügyészségi videó

Dátum:

Megosztás:

Egymás után négy nőt is megtámadott a három elkövető. Szerencsére rendőreink hamar elkapták őket, .. köszönjük!

A négy áldozat közül hármat Budapesten, a negyediket pedig Szlovákiában támadták meg a rablók – olvasható az ügyészég közleményében. A cél minden esetben a táskáik megszerzése volt.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 33, egy 36 és egy 19 éves férfi – tavaly január 18-án személygépkocsival érkeztek vidékről Budapestre azzal a céllal, hogy szórakozzanak. A pénzük azonban hamar elfogyott, ezért úgy döntöttek, hogy bűncselekmény útján fognak értékekhez jutni oly módon, hogy

az utcán egyedül tartózkodó nőket támadnak meg és elveszik az áldozatok táskáját.

A gépkocsit minden esetben a 33 éves férfi vezette, a támadásokat pedig ténylegesen vagy a 36 éves vagy a 19 éves férfi követte el. A táskák megszerzése után együtt, autóval menekültek el a helyszínekről. A megszerzett értékeket ezután elosztották egymás között.

Az első támadás 2021. január 18-án a kora esti órákban történt. A vádlottak a VII. kerület, Péterfy Sándor utcában figyeltek fel egy egyedül sétáló nőre. Lassítottak, majd a 36 éves férfi kiszállt az autóból és hátulról, futva közelítette meg a sértettet. Amikor utolérte a nőt, a vállán lévő táskáját megragadta és nagy erővel megrántotta. A sértett erősen szorította a táskáját, ezért a vádlott egy darabig még azzal együtt húzta maga után a nőt, majd végül kitépte a kezéből táskát és az autóhoz futott, ahonnan társaival együtt elmenekült. A sértett táskájában csaknem 40 ezer forint értékben készpénz, mobiltelefon, karóra, valamint a sértett személyes okmányai voltak.

A vádlottak pár órával később, másnap hajnalban

a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren hasonló módon követtek el bűncselekményt.

Ekkor ketten szaladtak oda egy egyedül sétáló nőhöz, majd egyikük nagy erővel lerántotta a válláról a táskát, amelynek hatására a sértett az úttestre esett. A támadók az autóban várakozó társukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett táskájában ezer forint készpénz és személyes tárgyak voltak.

Az elkövetők a vád szerint még ugyanazon a napon, hasonló módszerrel,

további két bűncselekményt követtek el, egyet a XIII. kerületben, a másikat pedig Szlovákiában, Losonc településen.

Az egyik esetben 36 ezer forint készpénzt raboltak, a másik nőtől pedig mintegy 180 ezer forintnak megfelelő értékben zsákmányoltak értékeket.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéren elkövetett rablás és menekülés látható. A videót az ügyészség a honlapján is közzétette.

A vádhatóság a bíróságtól fegyházbüntetés és pénzbírság kiszabását kéri az elkövetőkre.

ügyészség

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...