18.9 C
Budapest
2023. június. 9. péntek

Puzsér Róbert: „Szabadságot Gődény Györgynek!”

Dátum:

Megosztás:

Puzsér Róbert is megszólalt Gődény György előállításával kapcsolatban, amelyet a Facebook-posztjában elítélt és megkérdőjelezett.

Egyre többen osztják meg véleményüket az azóta már szabadlábra helyezett Gődény György péntek reggeli előállításával kapcsolatban!

Nemrégiben az ismert gyerekorvos, dr. Novák Hunor számolt be élő adásban arról, miért gondolja, hogy helyes volt a hatóság lépése, most pedig Puzsér Róbert fogalmazott meg ezzel ellentétes gondolatokat Facebook-bejegyzésében, ahol arról írt, miért nem ért egyet a gyógyszerész előállításával:

„Súlyos ellenérzésekkel szemlélem Gődény György személyét. Ő a túlsó véglete annak a tömegpszichózisnak, amely az őrjöngő félelemben meg az arra válaszul követelt és gyakorolt megfellebbezhetetlen szigorban fejeződik ki.

Gődény György mértéktelenül relativizál egy olyan vírust, amelyet senki nem ismer, egy olyan vészhelyzetet, amelyben a komplett civilizáció vakrepülést folytat, miközben a pilóta meccset néz, és azon töri a fejét, milyen trükkel húzza le még jobban a rábízott gép utasait. Csakhogy ma hajnalban Gődény Györgyöt őrizetbe vette a rendőrség – ez valami új.

A gyermekpornó-nagykereskedő Kaleta Gábor és az adócsaló Hajdú Péter könnyedén szabadul, miközben Gődény Györgyöt, akinek az összes bűne, hogy amit mond, nem tetszik a hatalomnak, rabosítják” – kezdte posztját a kritikus, aki ezután úgy folytatta: szerinte Gődénynek igenis joga van hülyeséget beszélni.

„Joga van a kormány intézkedéseit kritizálni, joga van aláírásokat gyűjteni. Akkor kellett volna házkutatást rendezni nála, amikor a kamupártját szervezte, és nem most, amikor a véleménynyilvánításának szabadságát gyakorolja. […]

Gődény Györgyöt elnézve az az érzésem, hogy egy szélhámos, egy anomália, amely nem a magyar társadalomhoz tartozik – az egész figura bűzlik a hamisságtól. De ha igazam is van, ha valóban tudományos tényeket vitat el, a tudományos diskurzus alapja ettől még az marad, hogy bármi megkérdőjelezhető.

Attól, hogy valaki esetleg Gődény György hazugságai miatt nem visel maszkot, még nem lesz helyes, hogy elviszi őt a rendőrség.

Ha pedig a szólásszabadság nem elég meggyőző érv, érdemes belegondolni abba, hogy ez az őrizetbe vétel miként hat majd Gődény György tévtanaira? Vajon gyengíti azokat? A hívei majd megtagadják a nézeteit, és megtérnek a járványrettegőkhöz, mert egykori mesterüket elvitte a rendőr? Ez ugye nem nagyon életszerű.

Bizony, a hatás épp fordított lesz: publicitást, üldöztetéses mítoszt és mártíromságot szerez Gődény Györgynek.

Látom, hogy a weimarizálódás olyan fokra hágott Magyarországon, hogy már kormánypárti és ellenzéki magyarok is az erős kéz védelmét igénylik, a véleménynyilvánítás azonban az a jog, melynek vörös vonalát semmiképp sem szabad átlépni.

Szabadságot Gődény Györgynek!” – írja Puzsér a lentebb olvasható posztjában.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Most érkezett – Boris Johnson lemondott, mert indultak vele szemben vizsgálatok..

Azonnali hatállyal lemondott alsóházi képviselői mandátumáról Boris Johnson volt konzervatív párti brit miniszterelnök, miután kézhez kapta az arról...

Karácsony Gergely főpolgármester: ……..”Ezért vállalom újra a megmérettetést a főpolgármester-választáson” – írta közösségi oldalán.

A főpolgármester nem mondta meg, hogy mely párt vagy pártok támogatásával indul jövőre. Napra pontosan egy év múlva lesz...

Immár Washingtont is betakarta a kanadai erdőtüzek füstje – képek, amerikai tudósítás (hanganyag)

Azt követően, hogy a héten a New York-iak drámai időjárási jelenséget élhettek át, a kanadai erdőtüzekből származó szmog...

Jet Li, Jason Statham – Bosszú mindenáron (War) – amerikai akciófilm – videó

Semmi nem az, aminek látszik, ebben a fordulatos akciófilmben! Az alaptörténet ez: Miután Jack Crawford FBI-ügynök (Jason Statham) társát...