12.7 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Putyin rendkívüli bejelentése a brüsszeli olajembargóról

Dátum:

Megosztás:

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentést tett a brüsszeli olajembargóról. Eddig ugyanis erről a kérdésről, így, nem beszélt.

Rendkívülinek tekinthető megszólalása szerint évekbe telhet, mire a Nyugat képes lesz függetleníteni magát az orosz olajtól és gáztól..

További lehetőségek

Az orosz elnök ezt fiatal orosz vállalkozókkal tartott találkozóján mondta az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. Nyíltan arról beszélt, hogy a Nyugat képtelen lesz jó ideig függetleníteni magát az orosz olajtól, vagyis – lefordítva rendkívüli megszólalását ebben a kérdésben – a brüsszeli szankciók értelmetlenek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök. FORRÁS: MTI/AP/SZPUTNYIK/KREML POOL/MIHAIL MECEL

Több a bevétel

Az energiaforrásaink elutasítása a következő néhány évben valószerűtlen

– fogalmazott az orosz elnök.

A magas energiaárak miatt idén Oroszország olaj- és gázexportból tetemes bevételre számíthat. Ebben az évben már 50 százalékkal emelkedtek az olajárak, 13 éve nem látott magasságba.

Ez azt jelenti, hogy a szankciók és a bojkott ellenére is akár nagyobb jövedelmet húzhat be Moszkva az energiahordozókból, mint normál üzletmenetben tavaly.

Idén 285 milliárd dollár bevételre számíthat az olaj- és gázeladások után Moszkva, ami 20 százalékkal több, mint az ország tavalyi, hasonló bevétele.

Moszkva az ebből befolyó jövedelemből létrehozott egy tízmilliárd dolláros nagyságrendű sürgősségi tartalékalapot is, amelyből a szankciók nyomán keletkezett gazdasági lyukakat próbálja betömködni.

Elhúzódó háború

Az Oroszország ellen hozott széleskörű szankciók nem érintik az európai gázszállítást, miután az Európai Unió országai továbbra is erősen függenek az orosz földgáztól. Németország földgázimportjának 35 százalékát Moszvától vásárolja, és ezt 2024 előtt biztosan nem tudja megszüntetni.

Az uniós országok ugyan megállapodtak abban, hogy az év végére az orosz olaj importját 90 százalékkal visszavágják, más országok, például Kína és India azonban vásárolják az olajat, amellyel aláássák a nemzetközi szankciókat.

Putyin az Interfax szerint a találkozón azt is kijelentette:

A világpiacon elérhető olajmennyiség csökken, az árak emelkednek. A vállalatok bevételei emelkednek– mondta Putyin. Hozzátette, hogy ezt mindenki látja, és mindenki érti.

A Reuters úgy tudja, hogy az orosz hajók fő biztosítója most már egy orosz állami hátterű biztosító társaság, miután a nyugati cégek nem hajlandóak tovább biztosítani a Moszkvához tartotó vízijárműveket.

Az orosz elnök szavaiból kiderült, hogy elhúzódó háborúra számít.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...