23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Putyin „kellemetlen” választ ígér Washingtonnak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Azzal vádolta meg a Kreml Washingtont, hogy “végleg szét akarja rombolni” a kapcsolatait Moszkvával, és alaptalannak minősítve visszautasította az amerikai vádakat az állítólagos orosz hackertámadásokról.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint Washington “két célt követ: végleg szét akarja rombolni a már amúgy is mélyponton lévő orosz-amerikai kapcsolatokat… és kemény csapást akar mérni Donald Trump megválasztott amerikai elnök kormányzatának külpolitikai terveire”.

“Sajnálatos, hogy ezt a döntést… személy szerint Barack Obama elnök hozta” – mondta Peszkov csütörtökön a Ria Novoszty orosz hírügynökségnek, elítélve Washington “kiszámíthatatlan, ugyanakkor agresszív” külpolitikáját.

Putyin „kellemetlen” választ ígér Washingtonnak
2012. június 18-án készült kép Vlagyimir Putyin orosz (b) és Barack Obama amerikai elnökről a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 vezetőinek találkozóján a mexikói Los Cabosban. 2016. december 29-én Obama szankciókat bevezetését jelentette be Oroszországgal szemben az amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatos állítólagos hackertámadások miatt, ezen kívül 35 orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Államokból. (MTI/EPA/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)

A szóvivő kilátásba helyezte, hogy Oroszország “kétség kívül megfelelő választ fog adni, a kölcsönösség elve alapján”. Vlagyimir Putyin elnök fenntartotta magának a jogot a válaszra, amit nem fog elsietni, de “komoly kellemetlenségeket” fog okozni vele az Egyesült Államoknak – mondta.

Donald Trump egy rövid nyilatkozatban közölte, hogy a jövő héten tájékoztatást fog kérni az amerikai hírszerző ügynökségektől. “Itt az ideje, hogy országunk nagyobb és jobb dolgokkal foglalkozzék, de országunk és nagy népe érdekében találkozom a jövő héten a hírszerző közösség vezetőivel, hogy adjanak aktuális tájékoztatást a helyzetről” – írta.

Trumpnak, ha hivatalba lép, joga lesz fenntartani vagy hatályon kívül helyezni a szankciókat.

Amerikai hírszerző és elhárító ügynökségek csütörtökön 13 oldalas tájékoztatást tettek közzé az orosz hackerek által használt technikai módszerekről és eszközökről.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook