10.6 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Putyin kedvező ajánlatot tett Ukrajnának

Dátum:

Megosztás:

Oroszország kész átstrukturálni Ukrajna decemberben lejáró 3 milliárd dolláros adósságát – közölte a G-20 ülésen újságírókkal Vlagyimir Putyin. A részletes feltételek egyelőre nem ismertek, de ha sikerül megállapodni, akkor Ukrajna megúszhatja az államcsődöt.

Putyin fenyeget

Az orosz fél egy átstrukturálási ajánlatot tett Kijevnek, melynek 2016-18 között évente egy-egy milliárd dollárt kellene visszafizetnie a most decemberben lejáró 3 milliárd dolláros adósságból. Az orosz elnök szerint Moszkva javaslata értelmében az idén semmit nem kellene fizetnie Ukrajnának, Putyin kiemelte, hogy az ajánlatuk jobb feltételeket tartalmaz Ukrajna szempontjából, mint az IMF átstrukturálási ajánlata. Ugyanakkor az orosz elnök hozzátette, hogy országa garanciákat vár az Egyesült Államoktól és az EU-ról arra, hogy Ukrajna visszafizeti majd adósságát.

Ha összejön a megállapodás, akkor az utolsó komoly akadály is elhárul azelől, hogy Ukrajna megússza az államcsődöt. A magánhitelezőkkel ugyanis már a nyáron sikerült megegyezni egy átütemezésről és adósságleírásról. Az utóbbi hetekben azonban az oroszok elutasították a hasonló kezdeményezést, így decemberben csődbe mehetett volna Ukrajna.

 

Forrás: kárpáthír

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orosz katonai szakértő: súlyos lesz a helyzet, ha megindulnak az ukránok

Az egyik orosz tévécsatorna műsorában sorolta fel a szakértő, mi várható az ukrán ellentámadás alkalmával. A stúdióban lévők döbbent...

Orbán Viktor: ahogy csökken az infláció, kivezetik az ársapkákat

Az élelmiszerek esetében ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják majd kivezetni a most még létező ársapkákat – mondta...

Hogyan váltsunk munkahelyet és kerüljük el a stresszt?

Állásváltás és stressz? Úgy tűnhet, hogy az új munkahely kiválasztása pozitív módon motiválna minket! Azonban... Az agyunk természetesen védekezik...

Putyin-Hszi csúcs: a békeküldetés elmaradt, az erőegyensúly Kína javára billent el – videók

Hszi Csin-ping moszkvai látogatását béketeremtő missziónak nevezte, de ennek semmilyen eredménye nem volt. Az meg a jelek szerint...