5.7 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Putyin hadügyminisztere fontos bejelentést tett a háború végéről

Dátum:

Megosztás:

Szergej Sojgu orosz hadügyminiszter nemrég elmondta, hogy látszatra miért lassult le az orosz offenzíva az elmúlt hetekben és meddig tarthat a háború.

Sojgu szerint a döntés tudatos volt az orosz fél részéről, az oka pedig a civil áldozatok számának minimalizálása.

Az orosz hadügyminiszter kifejtette, hogy az Ukrajnában harcoló orosz katonák minden nemzetközi normát és jogot betartanak, és csakis az ukrán hadsereg ellen folytatnak támadásokat.

Vlagyimir Putyin és Szergej Sojgu. FORRÁS: MTI/EPA/SZPUTNYIK/OROSZ ELNÖKI SAJTÓSZOLGÁLAT/SZERGEJ SZAVOSZTYANOV

Fontosnak tartják, hogy a harcok során civileknek ne essen bántódása. A már elfoglalt területeken folyamatosan biztosítják a segítséget a lakosság számára. Élelmet és vizet szállítanak, újjáépítik az infrastruktúrát.

Kövess minket hogy értesülj minden háborúval kapcsolatos és csak kizárólag fontos eseményről! Hirmagazin.eu

Sojgu elmondta, hogy az ukrán alakulatok polgári létesítményekben alakítanak ki tüzelőállásokat, a lakosságot pedig “emberi pajzsként” használják. Kitért rá, hogy az ukrán fél tömegesen alkalmazza a Lepesztok típusú gyalogsági akna távolsági telepítését és szándékosan lő lakott területeket, hogy minél nagyobb veszteséget okozzon az infrastruktúrának és a polgári lakosságnak.

Hozzátette, hogy az ukrajnai háború a tervek szerint halad, és hogy minden kitűzött célját el fogják érni. A miniszter szerint az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok csak elnyújtják a konfliktust és növelik az áldozatok számát.

Az Egyesült Államok és segítőinek deklarált célja, hogy stratégiailag kimerítsék Oroszországot, hogy kiiktassák a konkurenciát, és hogy figyelmeztessék a többi, független külpolitikát folytató államot” – fogalmazott a tárcavezető.

Sojgu a háború elindítását a tanácskozáson azzal indokolta, hogy Kijev, megtagadva a minszki megállapodások végrehajtását, valós veszélyt jelentett a Donyec-medence lakosaira, hosszú távon pedig Oroszországra.

Sojgu szerint az oroszok minden nemzetközi normát betartanak. FORRÁS: ANADOLU AGENCY VIA AFP/2021 ANADOLU AGENCY/SEFA KARACAN

Beszámolója szerint sok ukrán katona teszi le önként a fegyvert, tudva, hogy hadifogolyként humánus elbánásban részesül, az ukrán vezetés viszont – Sojgu szerint – a megfélemlítés és a további megadások megelőzése céljából, valamint annak megakadályozására, hogy a hadifoglyok terhelő vallomást tegyenek, “leszámol a saját katonáival”.

MINT MONDTA, BIZONYÍTÉKOK VANNAK RÁ, HOGY KIJEV MEGSÉRTI A HADIFOGLYOKRA VONATKOZÓ NORMÁKAT, A KÍNZÁSOK ÉS A GYILKOSSÁGOK ELKÖVETŐI PEDIG NEM EGYSZER SAJÁT MAGUK OSZTOTTÁK MEG AZ INTERNETEN AZ EMBERTELEN CSELEKEDETEIKRŐL KÉSZÜLT FELVÉTELEKET.

Sojgu egyebek között azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai laboratóriumokban biológiai fegyverek komponenseit fejlesztették ki és a járványügyi helyzet megingatásának módszereit tesztelték, ami szerinte közvetlen fenyegetést jelente a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagállamaira. Bejelentette, hogy Moszkva fokozza a tádzsikisztáni és kirgizisztáni katonai bázisainak harckészültségét az afganisztáni helyzet romlása miatt és üdvözöl minden nemzetközi rendezési kezdeményezést.

Kövess minket hogy értesülj minden háborúval kapcsolatos és csak kizárólag fontos eseményről! Hirmagazin.eu

Sojgu kezdeményezte, hogy decemberben Moszkvában tartsanak védelmi miniszteri tanácskozást az Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Független Államok Közössége tárcavezetőinek részvételével.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...