26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Putyin évértékelőt tart és hátborzongató dolgokat mond az atomháborúról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nem szabad alábecsülni a nukleáris háború veszélyét – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a csütörtökön Moszkvában megtartott év végi sajtóértekezletén, egyúttal kifejezve reményét, hogy a józan ész kerekedik felül.

A fegyverzetellenőrzés szerződési rendszerének széthullása fegyverkezési versenyhez vezet. Oroszország a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) felszámolásáról és a hadászati nukleáris eszközök csökkentéséről szóló Start-3 szerződés amerikai felmondása esetén ugyanúgy a paritás fenntartására törekszik majd, ahogy azt tette azt követően is, hogy az Egyesült Államok kivonult a hadászati rakétavédelmi rendszerek kiépítését korlátozó (ABM) szerződésből – közölte Vlagyimir Putyin.

Az orosz vezető óvott attól, hogy az Egyesült Államok kis kapacitású nukleáris eszközök rendszerbe állításával leszállítsa a nukleáris küszöböt, vagy hagyományos robbanótöltettel felszerelt, ballisztikus rakétát bocsásson fel, mert az összetéveszthető egy nukleáris eszköz indításával, ami globális katasztrófához vezet.

A kercsi incidensről is beszélt Putyin

Növelte „az egyik ukrán elnökjelölt” támogatottságát a Kercsi-szoros közelében történt orosz–ukrán tengeri incidens – jelentette ki az orosz elnök a csütörtöki, Moszkvában tartott év végi sajtóértekezletén.

Vlagyimir Putyin, anélkül, hogy kiejtette volna az újraválasztásra törekvő Petro Porosenko ukrán államfő nevét, azt hangoztatta, az egyik jelölt a „provokációval” Ukrajna érdekeinek a rovására érte el a célját.

Hangot adott álláspontjának, miszerint az a tény, hogy egyetlen tengerész sem vesztette életét az incidensben, „nagy csalódottságot keltett” az ukrán uralkodó körökben. Mint mondta, az elfogott tisztek és matrózok sorsa az ellenük tiltott határátlépés címén elindított bírósági eljárás lezárása után dől majd el.

Elmondta, hogy az orosz–ukrán kereskedelmi forgalom az ukrán vezetés „legjobb erőfeszítései ellenére” is növekszik.

Szankciók Oroszország ellen

A szankciókkal és az oroszellenességgel a Nyugat az orosz gazdaság növekedését igyekszik visszafogni – hangoztatta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin szerint ebben nincs semmi új, mert Oroszország, mint az a diplomáciai levélváltásokból kitűnik, a 19. és a 20. században is korlátozások között élt.

Az orosz vezető kiemelte, hogy a Szkripal-ügy is – a Szergej Szkripal volt orosz–brit kettős ügynök és lánya ellen márciusban Angliában megkísérelt mérgezéses merénylet – eszközként szolgált az újabb gazdasági büntetőintézkedések bevezetéséhez. Putyin szerint az orosz gazdaság alkalmazkodott a szankciókhoz, és azokat egyes esetekben, így az agrárszférában, a saját javára fordította.

Kijelentette, hogy Marija Butyina, aki Washingtonban bűnösnek mondta magát az Egyesült Államok elleni összeesküvésben, nem az orosz szakszolgálatok utasítására cselekedett. Az elnök úgy vélekedett, hogy a nőt alaptalanul börtönözték be.

(MTI)

Forrás: Blikk.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...
facebook