13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Putyin elvesztette józan ítélőképességét, sokkoló fejlemények Mariupolnál: Budapest szovjet ostroma óta ilyen borzalom a kelet-európai történelemben nem volt..

Dátum:

Megosztás:

Mariupol városa fontos mérföldköve az orosz-ukrán háborúnak. Fontos kikötő a Krímnél, a Fekete-tengerhez kapcsolódó Azov-tenger partján, egyben jelentős iparváros. Mariupolt a nacionalista Azov ezred tagjai védik és sosem fogják feladni, pedig a város gyakorlatilag már most eltűnt a Föld színéről.

Egyebek mellett Európa egyik legnagyobb acélgyára is ott van, ez most éppen elpusztul, ami a jelenleginél is nehezebb helyzetbe fogja hozni az európai gazdaságot, sok ágazat lehetetlenülhet el, ha a gyár nem indulhat újra. De ez most a legkevésbé fontos: Mariupolban olyasmi zajlik, amit legfeljebb azok az idős honfitársaink érthetnek meg, akik még ott voltak, mikor a szovjet Vörös hadsereg megostromolta és szinte a földdel tette egyenlővé Budapestet a második világháború végjátékában. Ha még él egyáltalán ilyen ember…

A mariupoli színház, amely elé és mögé nagy betűkkel festették fel, hogy "gyermekek" - az oroszok mégis lebombázták. 1300 ember volt benne. / Fotó: MTI/AP/Satellite image Maxar TechnologiesA mariupoli színház, amely elé és mögé nagy betűkkel festették fel, hogy “gyermekek” – az oroszok mégis lebombázták. 1300 ember volt benne. / Fotó: MTI/AP/Satellite image Maxar Technologies

Most ugyanez történik Mariupolban. A legfrissebb hírek szerint az oroszok egyre beljebb nyomulnak a városba, ahol a második világháború óta nem látott borzalmas, véres város ostrom zajlik.

Az APnews szerint jelenleg Mariupol az orosz-ukrán háború legvéresebb eseményeinek helyszíne. A második világháború óta nem látott invázió harmadik hete tart, és az oroszok minden nagyobb városon kívül rekedtek. Mariupol elfoglalása hatalmas előretörést jelentene a számukra.

A mariupoli színház lebombázott épülete MTI/AP/Donyecki regionális civil-katonai közigazgatás tanácsA mariupoli színház lebombázott épülete MTI/AP/Donyecki regionális civil-katonai közigazgatás tanács

Ezt nyilván mindkét oldalon jól tudják, épp ezért feltételezhető, hogy egyik fél sem fog engedni, a város pusztulásra ítéltetett. Már csak azért is, mert az ukrán hadsereg legközelebbi egységei száz kilométerre vannak és minden csapat kemény harcokban van lekötve. Segíteni, felmentő sereget küldeni tehát úgy néz ki, nem fognak tudni.

Az AP azt írja, hitelesített videójuk van Mariupolból, amin egy rendőr üzenete látható, hallható:

„Gyerekek, idősek halnak meg. A város elpusztult, letörölték a föld színéről” – mondta Michail Versnyin mariupoli rendőr egy romokkal borított utcáról a nyugati vezetőknek címzett videóban.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...