2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Putyin az ukránokra küldi a világ legbrutálisabb harcosát: a másfélmázsás legenda beáll a hadseregbe

Dátum:

Megosztás:

Igazi politikai nagyágyút, az ökölvívás nehézsúlyú orosz világbajnokát is besorozza Oroszország katonának az Ukrajna ellen vívott háborúban.

A boksztörténelem egyik legsúlyosabb, közel másfélmázsás világbajnoka kijelentette: örömmel fejet hajt Putyin akarata előtt, s hamarosan személyesen jelentkezik a hadseregbe.

A 49 éves, nyugdíjazott ökölvívó-világbajnok már megkapta a behívóját. Nyikolaj Valujevet igazi óriásként szokták jellemezni, ami nem is csoda:

karrierjének csúcsán nem kevesebb, mint 149 kilót nyomott.

A férfi a 2009-es nyugdíjazása után a politikában is feltűnt: 2011-ben a Putyin által támogatott Egységes Oroszország párt tagjaként csatlakozott az orosz parlamenthez és az Állami Dumához.

A legfrissebb hírek itt!

Hatalmas mérete miatt külön széket kellett neki készíteni, hogy a parlament padsoraiba ülhessen.

Tizenkét évvel ezelőtt, 2010-ben súlyos csont- és ízületi problémák miatt kellett kezelni a hegynyi embert, aki a fájdalmai miatt két műtéten is átesett, amelyek komoly következménnyel jártak a profi bokszkarrierjére nézve: fél évig a pálya szélére sodorták, mígnem 2013-ban bejelentette, hogy orvosai tanácsára végleg visszavonul.

Ez azonban nem akadályozta meg Putyinékat abban, hogy besorozzák az ukrajnai frontra. Az orosz állami médiának adott interjújában Valujev azt mondta, a behívót akkor kapta, amikor épp a kelet-ukrajnai Donbászban tartózkodott.

Más parlamenti kollégáitól eltérően, azt mondták neki, menjen el a besorozási irodába.

– Közvetlenül a donbászi utazásom előtt kaptam az idézést, és nem voltam otthon – nyilatkozta az óriás az Izvesztyija című orosz nyelvű lapnak. Hozzátette: a jövő héten mindenképpen elmegy, hogy jelentkezzen a sorozási irodában.

A legfrissebb hírek itt!

Valujev 1993-2009 között nehézsúlyban versenyzett. 2000-2007 között a Boksz Világszövetség világbajnoka volt.

A Jeti létezését akarta bizonyítani

Nyugdíjba vonulása után a Daily Star azt írta róla, az elmúlt évtizedben az orosz „Bigfoot”, azaz a Jeti létezésének bebizonyítását tűzte ki célul. Annyira ez volt a rögeszméje, hogy még a Channel 4 2013-as Bigfoot Files című sorozatában is feltűnt a szibériai vadonban való túrázása során. 2011-ben egy külön küldetésre ment, hogy megpróbálja felkutatni Bigfootot.

– Valujevnek nem sikerült magával a jetivel találkoznia, de útközben olyan „nyomokat” fedezett fel, mint például letört faágak. Mire egy barlanghoz értek, az expedíció óriási, az emberéhez hasonló lábnyomokat látott – olvasható az egyik orosz lapban.

(via The Sun)

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...