21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekKülföldPutyin atomcsapással fenyegette meg a finneket, a svédek egyből változtattak a NATO-csatlakozásuk...

Putyin atomcsapással fenyegette meg a finneket, a svédek egyből változtattak a NATO-csatlakozásuk tárgyában.. Két erős feltétel teljesülése esetén csatlakoznak csupán – részletek.. – Szólj hozzá!

Svédország csak nagyon erős feltételekkel akar NATO-tag lenni: se NATO-támaszpont, se atomfegyver!

A NATO-bürokraták elképedtek, amikor meghallották a feltételeket! Azt hitték, hogy a két skandináv ország csatlakozásával közelebb tudnak kerülni Oroszországhoz.

A svédek ilyen irányú kérését vélhetően nem tudja teljesíteni a NATO, mert abban az esetben semmire nem mennek.., már csak a finnenknek kell önálló döntést hozni a NATO-csatlakozásuk ügyében, ha ők is e két feltételhez kötnék a csatlakozásukat, abban az esetben a „NATO elengedné ezen országok kezét”, mert az eredeti célját nem tudná megvalósítani.

A svéd szociáldemokrata párt vezetése, mint az országát irányító legnagyobb párt az esetleges NATO-csatlakozás kérdésében rendkívüli tanácskozást tartott vasárnap és támogatta a skandináv állam NATO-csatlakozását, ám két kemény felvételt szabott.

 Lehet, hogy nem lesz gyors folyamat a svéd csatlakozás/Fotó: MTI/AP/TT-Pontus Lundahl

Magdalena Andersson kormányfő: Lehet, hogy nem lesz gyors folyamat a svéd csatlakozás/Fotó: MTI/AP/TT-Pontus Lundahl

A svéd szociáldemokraták Oroszország ukrajnai háborújának nyomán szakítottak több évtizedes semlegességi politikájukkal.

Május 15-én politikai döntés született arról, hogy parlamenti többség indítványozza, hogy Svédország nyújtsa be csatlakozási kérelmét az észak-atlanti szövetséghez.

Ám a párt a bonyolult geopolitikai feltételeket is figyelembevéve, két feltétel teljesülése mellett látja csak lehetségesnek, hogy az ország benyújtsa felvételi kérelmét.

A Magdalena Andersson kormányfő pártjának honlapján megjelent közlemény szerint a szociáldemokraták nem hajlandók elfogadni atomfegyverek telepítését, illetve állandó NATO-támaszpontot a skandináv állam területén.

Nem hivatalos sajtóforrások szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözölte a svédek döntését, és kijelentette: A finnek hasonló feltétel-alapú NATO-csatlakozása esetében ezen két ország dioplomáciai – és gazdasági viszonya normalizálódhat.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem