34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Putyin atomcsapással fenyegette meg a finneket, a svédek egyből változtattak a NATO-csatlakozásuk tárgyában.. Két erős feltétel teljesülése esetén csatlakoznak csupán – részletek.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Svédország csak nagyon erős feltételekkel akar NATO-tag lenni: se NATO-támaszpont, se atomfegyver!

A NATO-bürokraták elképedtek, amikor meghallották a feltételeket! Azt hitték, hogy a két skandináv ország csatlakozásával közelebb tudnak kerülni Oroszországhoz.

A svédek ilyen irányú kérését vélhetően nem tudja teljesíteni a NATO, mert abban az esetben semmire nem mennek.., már csak a finnenknek kell önálló döntést hozni a NATO-csatlakozásuk ügyében, ha ők is e két feltételhez kötnék a csatlakozásukat, abban az esetben a “NATO elengedné ezen országok kezét”, mert az eredeti célját nem tudná megvalósítani.

A svéd szociáldemokrata párt vezetése, mint az országát irányító legnagyobb párt az esetleges NATO-csatlakozás kérdésében rendkívüli tanácskozást tartott vasárnap és támogatta a skandináv állam NATO-csatlakozását, ám két kemény felvételt szabott.

 Lehet, hogy nem lesz gyors folyamat a svéd csatlakozás/Fotó: MTI/AP/TT-Pontus Lundahl

Magdalena Andersson kormányfő: Lehet, hogy nem lesz gyors folyamat a svéd csatlakozás/Fotó: MTI/AP/TT-Pontus Lundahl

A svéd szociáldemokraták Oroszország ukrajnai háborújának nyomán szakítottak több évtizedes semlegességi politikájukkal.

Május 15-én politikai döntés született arról, hogy parlamenti többség indítványozza, hogy Svédország nyújtsa be csatlakozási kérelmét az észak-atlanti szövetséghez.

Ám a párt a bonyolult geopolitikai feltételeket is figyelembevéve, két feltétel teljesülése mellett látja csak lehetségesnek, hogy az ország benyújtsa felvételi kérelmét.

A Magdalena Andersson kormányfő pártjának honlapján megjelent közlemény szerint a szociáldemokraták nem hajlandók elfogadni atomfegyverek telepítését, illetve állandó NATO-támaszpontot a skandináv állam területén.

Nem hivatalos sajtóforrások szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözölte a svédek döntését, és kijelentette: A finnek hasonló feltétel-alapú NATO-csatlakozása esetében ezen két ország dioplomáciai – és gazdasági viszonya normalizálódhat.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...