7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Putyin állítólagos keresztlánya elmenekült Oroszországból – elfogatóparancsot adtak ki ellene..

Dátum:

Megosztás:

Kszenyija Anatoljevna Szobcsak az egykori szentpétervéri kormányzó, Anatolij Szobcsak lánya, akit Putyin korábban a mentoraként emlegetett, elmenekült Oroszországból.

A hatóságok elfogatóparancsot adtak ki az újságíró ellen, aki nagy valószínűséggel éppen Litvániában tartózkodik.

A The Guardian szerint Szobcsak valószínűleg nagyon közel állt az orosz elnökhöz – egyesek szerint egyenesen Vlagyimir Putyin keresztlányáról van szó.

A legfrissebb hírek itt!

Szobcsak félrevezette az orosz hatóságokat azzal, hogy Moszkvából Isztambulon keresztül Dubaiba vásárolt repülőjegyet. Az internetes felvételeken az látható, hogy arcát teljesen eltakarva és sapkát viselve lépi át vélhetően a litván határt. „Kétségtelenül [Litvániában] van… Megerősítem ezt a tényt“ – mondta Darius Jauniškis, az ország kémelhárításának vezetője egy helyi rádiónak.

Az újságíró izraeli útlevelének köszönhetően léphette át a litván határt, miután a múlt hónapban Litvánia, Lettország és Észtország beutazási tilalmat vezetett be a turistavízummal rendelkező orosz állampolgárok számára. Az izraeli útlevélnek köszönhetően 90 napig maradhat az országban.

Szobcsak jelenleg ugyanabban az ügyben gyanúsított, mint médiaigazgatója, Kirill Suchanov, akit a bíróság már börtönbe is küldött azzal a váddal, hogy 11 millió rubelt próbált kicsikarni Szergej Csemezovtól, a Rosztec orosz államvédelmi vállalat vezetőjétől, egykori KGB-tábornoktól. Szobcsak a közösségi hálón azt nyilatkozta, hogy az esetnek politikai indíttatása volt, aminek az Ostorozhno Media projektjének lerombolása is célja.

A legfrissebb hírek itt!

Ez utóbbi azon kevés hírprojektek egyike, amelyeknek volt bátorságuk kritizálni a Kreml-et az ukrajnai háború miatt.

Alekszandr Rodnyianszkij, az ukrán származású prominens filmrendező szerint azonban az újságíró hitelessége régóta kétséges. „Megváltoztak az idők… És most menekül egy ellene kitalált ügy elől“ – mondta a rendező.

ujszo nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...