20.5 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Pusztulás és kínhalál – ez vár a Föld lakóinak többségére

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bor­zal­mas ál­la­potba jut­tat­tuk a Föl­det – és las­san késő lesz meg­ál­lí­tani a pusz­tí­tást!

Az évszázad végére a most élő állatfajok fele ki fog pusztulni – ami nem is csoda, minden ötödik fajt már most is a kihalás veszélye fenyeget. Minderről egyetlen csoport tehet: az emberiség!

Pusztulás és kínhalál - ez vár a Föld lakóinak többségére

A kétségbeejtő jelentést a világ vezető biológusai, természettudósai írták. Szerintük az emberek végleg leigázzák az állatvilágot, mert kimerítik a Föld természetes erőforrás készletét.

„Az összes halat kihalásszuk a tengerekből, roncsoljuk a korallzátonyokat, szén-dioxidot juttatunk az atmoszférába. Már elindítottunk egy hatalmas kihalási folyamatot. A kérdés csak az: hogyan tudjuk megállítani?” – tette fel a kérdést Paul Ehrlich biológus, a kaliforniai Stanford Egyetem professzora.

A jelentésből az is kiderül, hogy óriási sebet üt a természeten az orvvadászok működése is, akik különböző okokból már több tucat állatfajt a kihalás szélére juttattak. A fekete orrszarvúkból például már alig 5000 példány él szabadon – szarvuk fontonként 35 millió forintért kel el a kínai piacon, ahol gyógyszerösszetevőként kerül forgalomba.

A vezető biológusok egy vatikáni konferencián próbálnak majd megoldásokat találni arra, hogyan lehet megmenteni a veszélyeztetett fajokat a kihalástól.

Különben dédunokáink már az állatkertekben sem láthatnak vadállatot.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook