-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Pürésítőgép darálta be a gyárban Aranka karját: hat műtéten van már túl, de táppénzt azóta sem kap

Dátum:

Megosztás:

Egyetlen pillanat alatt ment tönkre az 59 éves Romfa Róbertné élete. Aranka egy gesztenyepürét készítő üzemben dolgozott, élete nagy szerencséjének tartotta, hogy sok sikertelen próbálkozás után munkát kapott. Öröme azonban nem tartott sokáig, idén nyáron egy műszak végén kollégája hibájáért kis híján az életével fizetett, a kínok kínját élte át.

– Tudom, hogy sokkolóan hangzik, de az egyik gép bedarálta a kezem. Majd egy órát tartott, míg a csigák közül ki tudták szabadítani a cafatokra roncsolódott húsdarabokat. Az egész úgy kezdődött, hogy miután én végeztem a feladatommal, segíteni mentem az egyik kollégának – idézte fel a tragikus pillanatokat Aranka.

A kilenc unokával büszkélkedő nagymama éppen a csigák közül próbálta kiszedni a maradék gesztenyemasszát, amikor egyik munkatársa elindította a gépet. Aranka ma sem tudja, hogyan bírta ki azt az egy órát, amíg a szerkezetet szét flexelték és végre elkezdték a mentők az életmentést.

– Szerintem én ott sokkban voltam. Talán másképpen ezt nem is lehet kibírni. Azóta hatszor operáltak meg, de még mindig nem tartok sehol a gyógyulásban. Gyakorlatilag semmit nem tudok önállóan csinálni, a hétköznapi feladatok sem mennek. Imádtam sütni-főzni, de most csak álmodhatok arról, hogy a konyhában tüsténkedem. A munka pedig sajnos egy életre ki van zárva – mondta sírva a Blikknek Aranka.

Aranka a karján éktelenkedő sebet mutatja. Többé sosem lesz képes munkavégzésre / Fotó: Poszonyi Zita Aranka a karján éktelenkedő sebet mutatja. Többé sosem lesz képes munkavégzésre / Fotó: Poszonyi Zita

A nagymamának az is nagyon fáj, hogy munkaadói hetekig nem is érdeklődtek a hogyléte felől. A következő arculcsapás az volt, hogy megtudta: főnökei rá akarják hárítani a felelősséget, valótlan dolgokat terjesztenek a balesettel kapcsolatban.

– Azt mondják, hogy volt a gépen védőrács, de ez nem igaz. Azt se tudtam, hogy van ilyen tartozéka a szerkezetnek, soha nem láttam. Szerencsére a balesetet kamera rögzítette, így hamar kiderült a rendőrök számára is, hogy ki mond igazat. A nyomozás tart, nehéz volt, amikor nekem is levetítették a videót.

Az asszony hónapok óta nem kap táppénzt, így nem csak fizikailag, anyagilag is padlóra küldte a baleset.

– Teljesen egyértelmű számomra, hogy Arankát komoly összegű kártérítés illeti meg – vélekedett az asszony ügyvédje, dr. Ikanov Gábor.

Kerestük az asszonyt korábban foglalkoztató céget is, azonban eddig nem értük utol.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Pozsonyi Zita

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...