12.5 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Pünkösdkor már menne szállodába? Ezt a levelet kapták az újranyitással kapcsolatban a magyar szállodások, éttermesek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már mindenki tűkön ülve várja, mikor lehet végre normálisan kimozdulni, elmenni egy étterembe, szállodába, Várják a pillanatot az ágazatban dolgozók is, hiszen őket érintették a legrosszabbul a lassan egy éve tartó pandémia gazdasági hatásai.

Dömötör Csaba nemrég még azt mondta, ha csak az uniós beszerzésből származó vakcinára hagyatkozunk, azzal szeptemberre érjük el a nyitáshoz szükséges szintet.

Most a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) körlevelet küldött a hazai szállodásoknak, éttermeseknek azzal kapcsolatban, hogy mire készüljenek.

A 24.hu cikke szerint a levélben az áll, hogy a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

Flesch Tamás, a szövetség elnöke azt mondta a portálnak, nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz, és ez nem csak Magyarországra, hanem Európa többi országára is igaz. Az átoltottsággal kapcsolatos adatok és a járványügyi adatok is erre engednek következtetni.

Az MSZÉSZ tudja, és jelezte a döntéshozók felé, hogy a következő időszak még a mostani támogatások emelésével is rendkívül nehéz lesz, hisz egy zárva tartó szálloda is költségekkel jár, és a szakképzett munkaerő megtartása sem könnyű feladat.

Az állami támogatások sem jelentenek teljes segítséget, csak kárenyhítésre jók, egy szálloda, étterem finanszírozása úgy, hogy hónapokig nincs bevétel, lehetetlen feladat.

A szövetség szerint mindent megtesznek azért, hogy a szállodák mielőbb nyithassanak, de minden az átoltottság mértékétől és napi új fertőzöttek számának alakulásától függ.

A szállodások most azt kérik az államtól, hogy a bértámogatást 50-ről 75 százalékra emeljék, legyen teljes járulékkedvezmény, a tavalyi felszolgálási díjat számolják be a bértámogatásba, és a támogatásokat a teljes újranyitásig tartsák fenn. Töröljék 2021-re az építményadót, és engedjék el idén év végéig a turizmusfejlesztési hozzájárulást.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

A Vasutasok Szakszervezete elnöke nem kér a kormány tervéből, a 18 C-fokos “melegedő” helyiségből, és irodából!

Vészjelzés - Pokrócba, szőrmébe tekerve dolgoznak a vasutasok A Vasutasok Szakszervezete elnöke nem kér abból, hogy a szabad ég...

Idén nem szervez a Főváros karácsonyi vásárt

Szakított” az V. kerület és a főváros, pontosabban annak nonprofit cége, a Budapest Brand a Vörösmarty téri karácsonyi...

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...