7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Pszichiátriai szerekkel a halálba

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A győri férfinak eredetileg alkalmazkodási problémák miatt írtak fel pszichiátriai szereket. Akkor még nem tudta, hogy ezzel olyan lejtőn indult el, amely végül a halálba vezet – számos pszichiátriai szer ismert mellékhatása, hogy öngyilkossági késztetést okoz.

Pszichiátriai szerek

A legális tudatmódosítók szedésével párhuzamosan a férfi egyre-másra kísérelt meg öngyilkosságot, így egyre többször került a pszichiátriára, és továbbra is nyelnie kellett a veszélyes pirulákat. Nyolc alkalommal megmentették az életét – a kilencedik alkalommal már nem volt visszaút a számára.

A férfi, aki nehezen találta a helyét az életben, ambuláns kezelés keretében kapott először pszichiátriai szereket. Számos ilyen szerről ma már nem csak orvosi körökben, de a nagyközönség előtt is köztudott, hogy mellékhatásként kiszámíthatatlan magatartást, erőszakos viselkedést vagy öngyilkossági késztetést válthatnak ki, akkor is, ha a szert szedőnek korábban ilyen meg sem fordult a fejében. „Én alapvetően optimista ember vagyok” – szerepel vallomása a kórlapon.

A papírforma sajnos itt is bejött: a férfi a pszichiátriaiszer-adagjának többszörösére alkoholt ivott. A gyomormosás közben agresszívvé vált. „Nem tud magyarázatot adni az agresszivitásra” – írja a kórlap.

Bár a férfinak felírt pszichiátriai szerek a hivatalos tájékoztató szerint kiválthatnak öngyilkossági késztetést, mégis folytatnia kellett ezek szedését. Az első kísérletet újabbak követték; minden alkalommal a pszichiátriára került, és minden alkalom után tovább kellett szednie a kiszámíthatatlan viselkedést okozó pirulákat.

2013. egyik januári délutánján, csupán néhány órával azután, hogy a pszichiátriáról kiengedték, élettársát és gyermekét itt hagyva, egy ház ablakából kiugorva vetett véget életének.

Nem a győri férfi esete az első – és valószínűleg nem is az utolsó –, aki bár soha nem akart öngyilkos lenni, a pszichiátriai szerek szedését követően önmagával végzett. Szomorú példa ez arra a több tucat, hivatalos hatóságok által kiadott figyelmeztetésre, amelyek e szerek öngyilkossági gondolatokat vagy erőszakos viselkedést okozó hatásaira hívják fel nyomatékosan a figyelmet. A pszichiátriai szakmát azonban, úgy tűnik, ez nem különösebben befolyásolja abban, hogy e szereket továbbra is széles körben felírják.

forrás: CCHR Hungary

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...