-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Próbáld ki ezt az 5 trükköt és kétszer annyi virág lesz a rózsáidon, ami egész nyáron kitart majd!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sokszor nem is kell más virág a kertbe, elegendő, ha különböző rózsákkal övezzük a zöld területeket. A rózsa nagyon változatos, számtalan fajtája van, soha nem lehet megunni.

Azonban a rózsákat nem elég csak elültetni, megfelelő gondoskodást is igényelnek a szépen virágzó tövek.

1.Zöld vágás

Amikor a rózsatő növekedésnek indul, és megjelennek a zöld levelek, vágjuk vissza az első 5 levél után. Így jobban fog bokrosodni a rózsánk, hiszen a vágás után egy hajtásból kettő lesz. Az oldalhajtások amikor elérik az 5-6 cm-t, vágjuk vissza őket. A növény első két évében csak a fő bimbókat hagyjuk meg, ha mellettük nő oldalra is újabb bimbó, akkor azokat vágjuk le.

2.A hervadt virágokat vágjuk le

Mindig vágjuk le az hervadt, elvirágzott virágokat. Így a növény jobban tud az új virágok fejlődésére koncentrálni.

3.Öntözés

Nagy szárazság idején ajánlott rendszeresen öntözni a rózsát, de nem kell túlzásba vinni. Hetente 1-2 alkalommal kell megöntözni a rózsákat. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig nedves legyen a föld borítsuk a rózsatövek alatt be egy réteg szalmával, levágott fűvel.

4.Műtrágyázás

A rózsának szüksége van a tápozásra. Használjunk magas foszfor, és kálium, alacsony nitrogéntartalmú műtrágyát a virágzás beindulása előtt. Használhatunk vízben felhígított baromfi trágyát is. A virágzási időben hetente egyszer kell alkalmazni a trágyázást.

5.Gombák és kártevők

A gombák és kártevők komoly veszélyt jelentenek a rózsák számára, főleg a nedves időjárásban szaporodnak. Hetente egyszer kezeljük le a rózsáinkat speciális vegyszerrel.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...