15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Pro és kontra, ítélje meg mindenki maga,kinek van igaza: Sürgős volt a válságkezelés a Honvédkórházban

Dátum:

Megosztás:

Különös levelet kaptak a Honvédkórház Sürgősségi Centrumának dolgozói a távozó megbízott osztályvezetőtől. Burány Béla ebben tételesen cáfolja az öt hónappal ezelőtt, az elődje, Zacher Gábor távozásakor megjelent minisztériumi nyilatkozatokat.

Népszava írt akkor arról, hogy több mint negyven orvos fölmondja az önkéntes túlmunka szerződését, mert egyik napról a másikra megvonták tőlük a feladat elvégzésért jár extra juttatásokat.

Jeleztük, ez akkora orvoshiányt okozhat, ami ellehetetlenítheti a sürgősségi centrum működését. A cikk megjelenése után a HM azonnal igyekezett cáfolni: szerintük a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában nem mondott fel egyetlen orvos sem, s elegen is vannak a biztonságos ellátáshoz.

Zacher Gábor a tárca e közleménye után, amikor bejelentette lemondását, azt találta mondani, hogy nem tud elszámolni a lelkiismeretével, mert az a fajta emberi- és eszközkrízis, ami az elmúlt évek alatt a kórházban kialakult, veszélyezteti a betegellátást.

Megszólalására a tárca egy a problémákat elbagatellizáló közleményt adott ki. Szerintük Zacher Gábor valótlan állításaitól a kórház vezetősége és dolgozóinak jelentős része is elhatárolódik. Mint írják: „a Honvédkórház az ország egyik legmodernebb és legjobban felszerelt egészségügyi intézménye, ahol hazai és nemzetközi szinten is elismert, kiváló orvosok, ápolók és egészségügyi szakemberek végzik áldozatos munkájukat nap mint nap.” Csakhogy mint Burány Béla mostani levelében felidézi: ő szeptember elsején egy működésképtelen sürgősségi osztályt vett át.

Az orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához a minimálisan szükséges felét sem érte el. A betegellátáshoz nélkülözhetetlen eszközök is hiányoztak.

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt öt hónap válságkezeléssel telt, 19 új orvost, további nyolc mentőtisztet szerződtetett.

Ennek eredményeként novemberben már csak 100 orvosi műszakot kellett más osztályokról vezényelt orvosokkal megoldaniuk, a szeptemberi 240 műszak helyett.

Burány Béla is indult az SBC vezetői posztjára kiírt pályázaton, amit a tegnapi eredményhirdetés szerint Hetzman László nyert meg. Levele szerint Burány mint osztályvezető-helyettes szolgál tovább az osztályon.

Alapcikk: nepszava.hu

Forrás: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...