7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Prisztás-gyilkosság: ezt mondta a felmentő ítélet előtt ügyvédjének a szabadlábra helyezett Hatvani István

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szombathely—Budapest — Amikor kiderült, hogy a Prisztás József meggyilkolásáért 15 év fegyházbüntetésre ítélt Hatvani István ártatlan, majd szabadlábra helyezték, önfeledt ünneplésbe kezdtek a szombathelyi fegyház lakói.

„Győzött az igazság” – skandálták a fegyencek, közben a zárkaajtót döngették.

Mint azt a Blikk megírta, 1996-ban Óbudán egy fejlövéssel kivégezték Prisztás Józsefet, az alvilág egyik vezérét. Nyolc éve egy csalásért őrizetbe vett nő vádalku keretében elmondta a hatóságnak, hogy szerinte ki a felelős Prisztás haláláért. Bár vallomása hemzsegett a tévedésektől, a bíróság Prisztás egykori sofőrjét letartóztatta, majd jogerősen 15 év fegyházra ítélte. Csakhogy időközben Jozef Rohác bevallotta, hogy ő ölte meg Prisztást. Így került sor a múlt pénteki perújításra, ahol azonnali hatállyal szabadlábra helyezték Hatvani Istvánt.

Patócs Ilona védte Hatvani Istvánt / Fotó: Varga ImrePatócs Ilona védte Hatvani Istvánt / Fotó: Varga Imre

– Az ítélethirdetés előtt a védencem azt mondta, felér egy lottóötössel, ha kiderül az igazság – mondta a Blikknek Patócs Ilona, Hatvani ügyvédje.

– A védencem első útja hazavezetett, ahol végre átölelte öt éve nem látott, idős édesanyját és az időközben felnőtté vált fiát.

Amikor Hatvani István – immár szabad emberként – először felhívta az ügyvédjét, csodálkozva mondta, mennyit változott a világ, a telefon is egész más.

Prisztás Józsefet 1996. november 1-jén gyilkolták meg Budapesten, a Ladik utcában/ Fotó: RAS-archívumPrisztás Józsefet 1996. november 1-jén gyilkolták meg Budapesten, a Ladik utcában/ Fotó: RAS-archívum

„Mindig, amikor kéz- és lábbilincsben felvezették Istvánt, arra gondoltam, milyen lehet neki ártatlanul egy fegyházban élni. Aztán hallgattam az ítélethirdetést, amiről csak felindultan tudok beszélni. Hiszen győzött az igazság, az ilyen pillanatok miatt érdemes ügyvédként dolgozni.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett Hatvani István szabadlábra helyezése ellen.

Egyelőre nem kérnek kártérítést

Hatvani István és ügyvédje egyelőre a jogerős ítéletet várja, így az ártatlanul leült évekért még nem kérnek kártérítést. Erről majd akkor döntenek, ha megszületik az ügyben a jogerős ítélet. Korábban egy sashalmi panziós 100 milliót kapott, mert ártatlanul tartották börtönben.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...