Hirmagazin.eu
Főoldal » Pozitív tanácsok egy stresszmentes életért
Életmód hírek Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

Pozitív tanácsok egy stresszmentes életért

A modern rohanó világunk egyre inkább megköveteli az figyelmünket, munka, család, forgalom, egészség, pénzügyek. Lehetséges egyáltalán egy stressz mentes életet élni. A válasz a nagybetűs IGEN.

Pozitív tanácsok egy stresszmentes életért

A stressz az izgatottság biológiai állapota amit a szimpatikus idegrendszer produkál a harcolj-vagy-menekülj reakciókor. Az evolúcióban fontos szerepet játszik a stressz, mert az segít a túlélésünk érdekében éberebbnek maradni és elkerülni a veszélyt. Arra lett tervezve, hogy megóvjon a veszélyektől azáltal, hogy erőforrásokat gyűjtsünk a harchoz, vagy hogy meneküljünk előle. Elönt minket az adrenalin, ami magasabb pulzusszámot, és egy energialöketet biztosít, az izmokat feszesebbé teszi, és emeli az éberséget, valamint mélyebb légzésre késztet. A test ezalatt kolisztirolt termel ami a vér glükóztartalmát emeli, ez plusz energiát biztosít, valamint leállítja ideiglenesen az immun és emésztőrendszereket.

Tehát a stressz nem csak felkészít egy kihívásra, hanem energiát is felszabadít. A stressz a sikerre való motivációt jelentheti, csak úgy mint egy atléta esetében, aki elsőként akar célba érni. A stressz hormonok rövidtávon pozitív hatást gyakorolnak, de hosszútávon már egyenesen károsak lehetnek.

Élhetünk úgy hogy nem stresszelünk?

Nézzünk szembe a tényekkel, az élet nem mindig olyan mint amilyennek szeretnénk hogy legyen, és ez sokszor nagyon lesújtó tud lenni. Könnyen átcsúszhatunk a negatív gondolatmintázatokba amikor a dolgok nem úgy mennek ahogy szeretnénk. De a pozitív gondolkodás az egészségünkre óriási hatással lehet. Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik folyamatosan negatív gondolatmintázatokat követnek, azok sokkal nagyobb eséllyel haláloznak el korán, mint azok, akik pozitívabban gondolkodnak. Nem is beszélve arról, hogy az élet sokkal elviselhetőbb és élvezhetőbbnek tűnik ha jó a közérzeted.

Tehát mégis hogyan maradjunk pozitívak akkor amikor éppen az élet egy csavart labdát rúg?

Következik néhány tipp, hogy pozitív, egészséges és boldog maradj.

Mosolyogj. Nehéz úgy negatívan gondolkodni amikor a szád a füledig ér. Legközelebb amikor negatívan gondolkodsz, akkor kényszerítsd magad arra, hogy mosolyogj, sőt nevess hangosan. A youtubon rengeteg vicces videó van, aranyosnál aranyosabb macskákkal, háziállatokkal, és hihetetlenül jó zenékkel. Mindig van lehetőség arra, hogy javítsunk a közérzetünkön. Az összes dolog közül, talán a mosoly az ami a leghatásosabb.

Hála Néha annyira elmerülünk a stresszben és a gondokban hogy elfelejtjük azt, hogy milyen szerencsések vagyunk. Kezdjük úgy a napot hogy öt vagy akárhány dologra gondolunk amiért tényleg hálásak lehetünk. Emlékeztesd magad azokra a dolgokra a nap folyamán és lefekvés előtt. Észrevehetően jobb az élet, ha emlékeztetjük magunkat azokra a dolgokra ami jó az életben.

Vedd körbe magad pozitív emberekkel. Tanulmányok tömkelege mutatta már meg, hogy az ember, tudat alatt automatikusan átveszi azoknak az embereknek a szokásait akikkel a legtöbb időt tölti. Minél többet vagy pozitív emberek tárasaságában, annál valószínűbb hogy felveszed az energiájukat és követed majd a pozitív gondolatmintázatukat.

5

Indíts boldogság bankot. A nap végén írd le azt a valamit ami aznap örömmel töltött el. Írd be a naplóba, vagy vedd fel videóra/audióra, vagy egy papírlepra és rakd bele egy üvegbe. Így idővel rengeteg pozitív gondolatod lesz majd ami erőt ad azokban a napokban, amikor egy kis motivációra van szükséged.

Legyél kedves Lehet furcsán hangzik de segíteni másokon nagyon jó érzés, és ezzel saját magadon is segítesz mert ez lényegesen elősegíti a pozitív gondolkodást. Néha a legegyszerűbb dolgok, mint egy mosoly, vagy egy kedves szó valakinek a napját nagyon feldobhatja, és emiatt te is jobban fogod érezni magad.

Haladj az árral. Ahelyett, hogy szembeszegülnél azokkal a dolgokkal amiket nem tudsz irányítani, inkább fogadd el őket. Például, ha dugóba kerülsz, az első reakciód az lehet, hogy feldühödsz és ideges leszel, talán még kiabálsz is a kocsidban. De ez semmit nem fog változtatni a szituáción. Helyette lélegezzünk mélyeket, és várjunk türelmesen; „nemsokára úgyis tovább mehetek”. Ennél a pontnál fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy sokszor, ha negatívan gondolkodunk, hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is úgy tekinteni mint ami felett nincs hatalmunk, amiket egyébként módunkban állna megváltoztatni. A kulcs a higgadtság; mindig hideg fejjel mérlegelj, és maradj objektív amennyire a helyzethez képest lehetséges.

Maradj a jelenben. Mikor volt utoljára az, amikor mind az öt érzékszerveddel élvezted a körülötted levő világot és az életet? Túl gyakran telik meg az agyunk a múltbéli eseményekkel, megbánásokkal, félelmekkel a jövőre nézve, stb. Elfelejtjük, hogy a jelenben élünk, és a jelen minden pillanata valami újnak a kezdete lehet.

psychologytoday.com nyomán fordította: .Ifj. Kuti Imre/SzabadonÉbredők

Hasonló hírek

Gyász: elhunyt a Ferencváros korábbi vezetőedzője

Géza

Hamarosan robotok intézik az útleveleinket?

Géza

Névnapok december 1.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....