34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Dátum:

Megosztás:

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna felszállnia. Az utasok, köztük gyermekes családok, idős emberek maradtak magukra a Fuimicino várótermeiben, ahol magukról kellett gondoskodniuk. Sokan a padokon, a padlón aludtak.

Minderről az egyik póruljárt utas számolt be a Blikknek telefonon.

– Szerda délelőtt van, információk szerint 13 órakor száll fel egy repülő, azzal jutunk haza. De semmilyen hivatalos információt nem adnak, egy-egy sms vagy email érkezett néhány utasnak – kezdte olvasónk, aki kérte, ne írjuk ki a nevét.

Mint mondta, kedd este a családjával érkezett a repülőtérre, reménykedve a 22.20-as indulásban, bár délután a gyereke már kapott egy értesítést, hogy a repülő valószínűleg késik, mivel csak szerda hajnali 02 óra 45-kor száll fel. A pultnál lévő olasz alkalmazottak semmilyen indokot nem mondtak, kezdték összeírni az utasok névsorát azzal, hogy keresnek szállást. De néhány utas kapott egy emailt, hogy feltehetően csak szerdán 13-kor lesz a felszállás. De erről már nem mindenki kapott tájékoztatást. A közel kétszáz várakozó teljesen tanácstalan volt.

– Vagyis nem azt írták ki, hogy a járatot törölték, hanem hogy az új időponthoz képest is késik – hívta fel a figyelmet az utas. Többen arról beszéltek, hogy a légitársaság számára így enyhébb a következmény, mintha a járatot egyszerűen törölnék.

Rómában ragadtak a WizzAir utasai / Fotó: OlvasóripőorterRómában ragadtak a WizzAir utasai / Fotó: Olvasóriporter

– Gondoljon bele, szerintem már tegnap este is tudatában voltak mindezeknek, ám nem azt üzenték, hogy maradjunk a szállodában, hanem hagyták, hogy ez a sok ember kijöjjön, majd aludjon a padokon. Este pedig azt közölték, hogy nem tudnak szállást emondtak, aki tud menjen el egy szállodába, és majd kérjenek róla számlát – panaszkodott a férfi.

Ő egyébként felhívta korábbi szállásadójukat, akivel nagy szerencséjük volt. Taxit küldött értük, éjjel hazavitte őket, a korábbi szobájukat kapták vissza, s reggel újból kivitték őket. De a többségnek nem volt ilyen szerencséje, ráadásul anyagi tartalékaik is elfogytak. Volt, aki arról is beszélt, hogy egy légiközlekedési blogon arról írtak, hogy egy nappal korábban is így jártak az akkori járat éjjeli utasai, vagyis csak másnap délben jutottak haza.

Egy friss hír szerint a kint várakozó utasok most értesültek arról, hogy a gép 13 órára tervezett felszállása újabb egy órával késik. Ugyanakkor egyesek beszámolója szerint éjfél után érkezett egy busz, és mintegy negyven utast elszállítottak egy szállodába.

A társaság egy része végül szerda délután landolt Budapesten. Sokan azonban lemondtak a repülőútról, főként olaszok inkább otthon maradtak, egyes magyarok, autóval, vagy vonattal indultak neki a távnak.

A Liszt Ferenc repülőtéren sem volt túl emelkedett a hangulat. Az utazás öröme nagyon halványan csillogott a szemekben, de láthatóan megkönnyebbülve érkezett haza Rómából az a turista csapat, amelyik a légitársaságnak köszönhetően bő 15 órával meghosszabbította a nyaralását.

– Most már túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy bosszankodjunk, a tegnapi volt a legrosszabb nap. Én most ünnepeltem a születésnapomat, és úgy érzem a Wizz Airnek ebbe sikerült belerondítani. Úgy látom a fapados légitársaságok arra rendezkedtek be, hogy ilyen esetben az utasok többsége nem veszi a fáradságot a reklamálásra – értékelte Géza miközben búcsúzkodott a vele együtt érkező útitársaktól.

Egyikük megjegyezte, nekik még 2 óra hátra van Nyíregyházáig, de az utóbbi 24 óra megpróbáltatásaihoz képest az már elenyésző. Egy másikuk keserű iróniával csak annyit jegyzett meg: “Úgy látszik túl sok aprót dobtunk be a Trevi-kútba.”

A Wizz Airnek elküldtük az esettel kapcsolatos kérdéseinket, íme a válaszuk:

“2022 május 24-i 22.20-kor tervezett Róma-Budapest járatunkat kénytelenek voltunk átütemezni a budapesti bázisunkban történt technikai problémák miatt, amely átütemezésről sms-ben és emailben értesítettük az érintett utasokat. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk, az érintett utasok szállásköltségeit észszerű összeghatárig természetesen megtérítjük, ehhez a Wizz Air felületein (weboldal, app, call center stb) kell elindítaniuk az igénylést és a számlák másolatát is be kell mutatni. A Wizz Air ezúton is elnézést kér az utasokat ért kellemetlenségekért.” – írták lapunknak.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...