13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Pompom villámsebességgel a Föld körül

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 04 20 075115

Hihetetlen népszerűségnek örvend a születésnapi bulik, esküvők, családi ünnepek dekorálásában a papír pompom. Ez az a könnyűszerrel elkészíthető dísz, amelyet a nyolcvanas évek elején minden kislány papír zsebkendőből kreált, nagy lelkesedéssel, továbbfejlődött az évek alatt.

Ahogy jött a pompom készítő divat, úgy gyorsan el is illant. Senki sem gondolt óta arra, hogy a papír dekorációt a zsepinél nagyobb méretben is el lehetne készíteni. Sőt akár egy hangyányit tartósabb alapból, a selyempapírból. S hogy még tovább fokozzuk, az végképp nem jutott senkinek sem eszébe, hogy lehet színes, sőt mintás is.

2015 04 20 075131

Az elmúlt években visszatért és világszerte hódít ez az egyszerű dekorációs elem. Nagy népszerűsége köszönhető annak, hogy nem költséges, változatos és szépen kitölti a feldíszítésre szánt terepet, jól mutat szobában, teremben, tökéletes kiegészítője a szabadtéri programoknak. Azt nem állítjuk, hogy tartós, az első eső után sajnos kidobásra érett, na de addig csodálatos hangulatot, vidám pillanatokat köszönhetünk jelenlétének.

Házi, sajátkezű készítése nem bonyolult, nekiállhatunk jobb minőségű, szigorúan háromrétegű szalvéta segítségével. Használhatunk selyempírt is, amely beszerezhető papír vagy irodaszer üzletben, hobbi boltokban. A mennyiben nincs időnk a hajtogatáshoz, vásárolhatunk előkészített pompomokat, amelyeket nem magunknak szükséges hajtogatni. Ám a borzolást nem ússzuk meg, kövessük a használati útmutatást, az egyik, majd a másik szárat kihajtogatva egyre szebb lesz a dekorációs elem, ahogy közeledünk gömb formához. Variáljuk bátran, használjunk több színt és eltérő mérteket is, hogy szép ritmusa legyen a kompozíciónak, igazítsuk az ünnep tematikájához, színeihez.

2015 04 20 075155

Nagyobb mennyiség esetén ne halogassuk a munkát, sokkal tovább tart, mint feltételezzük, de megéri!

S aki sosem készített maga, álljon bele bátran az alábbi instrukciót követve: A szalvétát szétnyitva hajtogassuk legyezőszerűen egy csíkra (selyempapír esetén egy forma négyzetekből), középen kössünk rá zsineget, szalagot, majd az egyik felén kezdjük meglazítani a „szirmokat”.

2015 04 20 075206

Forrás: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...