36.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Polt szerint a Simon-ügy végkimenetele nem a magyar hatóságoktól függ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

hirmagazin 2015 06 01 065406
2015. 06. 01. – 06:19
forrás: MTI, Polt Péter legfőbb ügyész.MTI Fotó: Illyés Tibor

Polt Péter szerint át kell tekinteni a titkosszolgálati eszközök felhasználásának szabályozását, hogy azok hatékonyabban legyenek alkalmazhatók az eljárásokban – írta a Népszabadság.
A lap hétfői számában megjelent interjúban a legfőbb ügyész kijelentette: nem a garanciális szabályokon szeretne lazítani.

Polt Péter szerint a korrupciós ügyekben jó a tendencia, miszerint tavaly az előző évinél háromszor több, 3200-at is meghaladó eljárás indult, de még ennél is több ügyben kellene eljárni, vádat emelni és jogerős ítéletet hozni.

Elmondta azt is, hogy szerinte túl enyhe ítéletek születnek. “Próbáljuk befolyásolni a bíróságokat, hogy hozzanak súlyosabb ítéleteket, gyakran csak azért nyújtjuk be fellebbezésünket, még akkor is, ha nyilvánvaló, hogy nem sok esélyünk van”.

Budapest, 2014. december 10. Polt Péter legfőbb ügyész beszámolót tart az ügyészség elmúlt öt évben végzett tevékenységéről az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Polt Péter kitért arra is, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes ügyének végkimenetele nem a magyar hatóságoktól függ. Elmondta, hogy jogsegélykérelemmel fordultak a svájci és az osztrák hatóságokhoz, és egyes kérdéseikre már kaptak választ, másokra nem.

A lap megfogalmazása szerint Polt Péter “érzékeltette…, hogy bizonyos bűncselekmények miatt már most látható: végül vádemelésre kerülhet sor” az ügyben.

Polt Péter arról is beszélt, hogy a kitiltási ügyben az Egyesült Államok hatóságai a mai napig nem válaszoltak információkérésére, hogy vannak-e birtokukban olyan releváns információk, amelyeket bűnüldözési szempontból fel lehet használni.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...