13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Politikai boszorkányüldözés folyik Salvini ellen

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Elkezdődött a volt olasz belügyminiszter bírósági tárgyalása Olaszországban.

Matteo Salvinit azért perelték be, mert tavaly nyáron nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót Szicílián.

A bíróság azzal vádolja, hogy túszul ejtette ezeket az embereket. Matteo Salvini azt mondta: azért állították bíróság elé, mert megvédte a hazáját. Szicílián az ügy miatt napok óta tartanak a tüntetések. Szakértők szerint politikai boszorkányüldözés folyik a politikus ellen

– közölte az M1 Híradója.

A Liga vezetőjének azért kell felelnie a hatóságok előtt, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót. Matteo Salvini a napokban ismét azt mondta: nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális bevándorlással szemben. A meghallgatása előtti estén úgy fogalmazott, nyugodtan és tiszta lelkiismerettel áll bíróság elé.

A Gregoretti nevű katonai hajó még tavaly júliusban érkezett Sziciliába. Több mint száz migráns partra szállását azonban az akkori belügyminiszterként Matteo Salvini megtiltotta, és később is csak azzal a feltétellel engedélyezte, hogy a migránsok nem maradhatnak Olaszországban, hanem az Európai Unió többi tagállamának kell befogadni őket.

Mint később kiderült, a bevándorlók között legalább két embercsempész is volt. Az eset után Matteo Salvinit azzal vádolták meg, hogy visszaélt hatalmával, és túszul ejtette az illegális bevándorlókat.

Matteo Salvini ellen politikai boszorkányüldözés folyik” – így értékelte a történteket Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1-en. Hozzátette: a baloldal el akarja távolítani a poltikából a volt belügyminisztert.

Matteo Salvini első előzetes tárgyalása négy órán keresztül tartott. A szicíliai miniszteri bíróság úgy döntött: az ügyben további üléseket és meghallgatásokat tart majd. Mások mellett beidézték például Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt is.

Matteo Salvini a bírósági tárgyalás után kijelentette, elégedett, hiszen kiderült, hogy nem egyedül döntött az ügyben, és szabályszerűen járt el. És azt is üdvözölte, hogy a bíróság meghallgatja utódját is, mivel – mint fogalmazott – a migránsokat szállító hajókkal szemben a mai napig ugyanaz az eljárás, mint tavaly volt.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán reagált a történekre. Azt írta: szégyen, hogy Matteo Salvinit állítják bíróság elé és nem az embercsempészeket. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: Olaszország és Európa inkább köszönettel tartozik neki.

M1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Nem volt Csuti gyerekein biztonsági öv az autóban, és ezt a fotót posztolta ki Csuti .. – fotó

"Felelőtlenség a köbön. Kiposztolni is…" Keményen nekiestek Csutinak, amikor kiszúrták ezt a fotókon a gyerekkel kapcsolatban r/talk_hunfluencersPosted by u/Extension_Trust25672...

Elviselhetetlen energiaválság Franciaországban

A Franciaország (egykori) büszkeségét jelentő hatalmas atomerőmű park a pusztulás szélére került" írja a francia konzervatív napilap, a...

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...