9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Politikai balhé Pécsen! Piros lapot mutatott fel az egyik képviselő a másiknak!.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Percekig ismertette Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a pécsi városházán a város baloldali polgármesterének bűnlajstromát.

Péterffy Attila vezetési stílusát a baloldalon is sokan kritizálják a szivárványkoalíció állatorvosi lovának számító megyeszékhelyen.

– Ön becsapta a pécsieket! – mondta Hoppál Péter, Pécs és környékének április harmadikán újraválasztott fideszes országgyűlési képviselője Péterffy Attila polgármesternek a baranyai megyeszékhely városházi közgyűlésén kedden.

Hoppál napirend előtti felszólalásában kifejtette, a pécsiek két és fél éve nézik, mit tesz a városért a 2019-ben megválasztott polgármester, de eddig csak az előző, fideszes városvezetés által megtervezett projektekkel reklámozta magát.

Mint ismert, Pécsett nemsokára átadják az új vásárcsarnokot, amelynek projektjét még az előző polgármester, a fideszes Páva Zsolt alatt indították el. Helyi képviselők kifogásolták is a napokban, hogy Péterffy Attila munkavédelmi sisakban fotózkodott az épülő vásárcsarnokban, mintha ő intézte volna el az új épület felhúzását.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Fotó: Mediaworks

– Ön civil városvezetést ígért, de folyamatosan a legvadabb politikai akciókkal szolgálja ki politikai tiszttartóját, Gyurcsány Ferencet – fogalmazott Hoppál Péter felszólalásában.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, az előző városvezetésben csak kettő alpolgármester volt, míg jelenleg hármat fizetnek a pécsiek pénzéből.

– Hemzsegnek itt a közpénzből fizetett, láthatatlan munkavégzésű tanácsnokok. A városi cégek élére sok esetben politikai kinevezetteket ültetett, mesés fizetésemeléssel és prémiumfeltételekkel – sorolta tovább Hoppál.

A fideszes országgyűlési képviselő azt is megemlítette, hogy a polgármester 100 milliós nagyságrendben tömött ki közpénzzel ügyvédeket, akiknek az önkormányzati cégek átvilágítása a dolguk, és az, hogy elszámoltassák az előző városvezetést.

Fontos tudni, hogy az évek óta tartó átvilágításoknak máig semmilyen komolyabb eredménye nincs, elmarasztaló bírósági ítélet nem született, a feljelentések után sorra zárják le a nyomozásokat. Péterffy Attila emiatt nemrég a rendőrséget jelölte meg bűnbaknak, amikor úgy fogalmazott, a rendőrök a Fidesz érdekeit védik.

Hoppál Péter összevetette Péterffy Attila teljesítményét a pécsi baloldalon máig nagy tiszteletnek örvendő egykori szocialista polgármesterével, Toller Lászlóéval. Mint mondta, Páva Zsolt, és Toller László együttműködtek akár az ellentétes színű kormánnyal is a város érdekében, ahogy azt a szegedi Botka László vagy a miskolci baloldali polgármester is teszi jelenleg.

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, április harmadikán több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson. Hoppál ezt úgy értelmezte, hogy a város polgárai ezzel a polgármester teljesítményét is értékelték. Beszéde végén ezért a városi polgárok véleményét tolmácsolva piros lapot mutatott fel a polgármesternek.

Mint ismert, Pécs a baloldali összefogás állatorvosi lova, a baranyai megyeszékhelyen ugyanis 2019-ben olyan városvezető koalíció állt fel, amely a DK-t a Momentumot, a Jobbikot, és az MSZP–Párbeszédet is sorai közt tudta. Péterffy Attila vezetési stílusa nemcsak Hoppál Péternek nem tetszik, hiszen azóta a várost irányító koalíció szétszakadt, a momentumosok és a korábbi DK-s alpolgármester, továbbá egy jobbikos képviselő is kiléptek már a frakciószövetségből.

Péterffy Attila ennek ellenére nem reagált érdemben Hoppál kritikáira, a polgármester a inkább azzal védekezett, hogy azt hangsúlyozta, április harmadikán nem polgármestert választottak a pécsiek.

Borítókép: Hoppál Péter, a kormánypártok országgyűlési képviselője piros lapot mutat Péterffy Attila polgármesternek (fotó: Mediaworks)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...